Πέμ, 08 Μαΐ 2025
23.3 C
Cythera

Ο Μπάιντεν συμφωνεί με τον Πούτιν, η διμερής σχέση βρίσκεται «στο ναδίρ»

Ο Τζο Μπάιντεν είπε χθες Κυριακή πως συμφωνεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στη διαπίστωση πως οι σχέσεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας βρίσκονται στο «ναδίρ» τους, λίγα εικοσιτετράωρα προτού οι δύο αρχηγοί κρατών συναντηθούν για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων του αμερικανού προέδρου τον Ιανουάριο.

Η ένταση ανάμεσα στα δύο κράτη βρίσκεται στο κόκκινο για πολλά και διάφορα ζητήματα, από τα ανθρώπινα δικαιώματα ως την Ουκρανία και από τη φερόμενη ρωσική επέμβαση στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές ως τις επιθέσεις χάκερ· η πολυαναμενόμενη πρώτη συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο των δύο προέδρων, την Τετάρτη στη Γενεύη, χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Ο κ. Μπάιντεν σχολίαζε κατόπιν ερωτήματος δημοσιογράφου στην Κορνουάλη, μετά το πέρας της συνόδου κορυφής της G7, τη δήλωση του κ. Πούτιν στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε προ ημερών στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, κατά την οποία «η διμερής σχέση» τα τελευταία χρόνια «επιδεινώθηκε» σε τέτοιο βαθμό που βρίσκεται «στο ναδίρ» της.

«Νομίζω πως έχει δίκιο ότι βρισκόμαστε στο ναδίρ», είπε ο κ. Μπάιντεν.

Εξάλλου, υπεραμύνθηκε της απόφασης να μην παραχωρηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής, αλλά κάθε πρόεδρος να εμφανιστεί χωριστά μπροστά τις κάμερες.

«Δεν συμμετέχουμε σε διαγωνισμό για το ποιος θα τα πάει καλύτερα στη συνέντευξη Τύπου, ή για το ποιος θα φέρει τον άλλο σε δύσκολη θέση. Θα γίνω πολύ σαφής όσον αφορά τους όρους που θέτουμε ώστε να αποκτήσουμε καλύτερη σχέση (…). Δεν επιδιώκουμε τη σύγκρουση», επέμεινε ο Δημοκρατικός πρόεδρος.

«Θα κάνω σαφές το πώς θεωρώ ότι πήγε η συνάντηση από τη δική μου σκοπιά και το ίδιο θα κάνει κι εκείνος», πρόσθεσε ο κ. Μπάιντεν.

Δημοφιλή Άρθρα

Οι βασικές διαφορές μεταξύ Χριστιανών Ορθοδόξων και Καθολικών

Η Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν ενωμένη με τους Καθολικούς μέχρι...

Μήνυμα τιμής και αγώνα από την ΚΟ Κυθήρων του ΚΚ

Σε κλίμα συγκίνησης και αγωνιστικής μνήμης πραγματοποιήθηκε η κατάθεση...

Ελεύθερα Κύθηρα: Ενημερωτική εκδήλωση για τα όρια οικισμών

Η παράταξη Ελεύθερα Κύθηρα ξεκινά ενημερωτική περιοδεία για τις...

«Πρόσεξε μην νυχτωθείς εις την Παλαιόχωρα: μια κυθηραϊκή εμπειρία»: Πρεμιέρα στο Θέατρο Άβατον

Το πρωτοποριακό ηχητικό έργο «Πρόσεξε μην νυχτωθείς εις την...
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img