Πέμ, 15 Ιαν 2026
13.9 C
Cythera

Ο Μπάιντεν απέρριψε αίτημα για τετ α τετ με Μητσοτάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε ελληνικό αίτημα για τετ α τετ Μητσοτάκη-Μπάιντεν αλλά το αίτημα έπεσε στο κενό αφού οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ενημέρωσαν την ελληνική πλευρά, ότι λόγω του φορτωμένου προγράμματος του Αμερικανού προέδρου, αυτό θα ήταν αδύνατο.

Πρόσθεσαν πάντως ότι ευχαρίστως ο Τζο Μπάιντεν θα μπορούσε να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό σε κάποια προσεχή διάσκεψη του ΝΑΤΟ.

Από την πλευρά του ο Τούρκος πρόεδρος είχε πυκνό πρόγραμμα επαφών. Συναντήθηκε τόσο με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, όσο και με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Ε.Μακρόν , δείγμα της αξίας που δίνουν στην Τουρκία οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ.

Μάλιστα, η Ντάουνινγκ Στριτ έβγαλε ανακοίνωση λέγοντας πως:

«Ο Βρετανός πρωθυπουργός καλωσόρισε την αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και τόνισε τη σημασία επίτευξης λύσης του Κυπριακού μέσα από τη διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών».

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Σε «Ψηφιακό θόρυβο» οφείλεται το μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών

Σε «ψηφιακό θόρυβο», ο οποίος προκλήθηκε, λόγω αποσυγχρονισμού, σε...
00:02:43

Κυρ. Μητσοτάκης: Πολύ ουσιαστική, ειλικρινής και παραγωγική η συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών

«Η σημερινή, πολύ ουσιαστική και ειλικρινής συνάντηση με εκπροσώπους...
02:28:40

Αγία Πελαγία στο επίκεντρο της Λογοδοσίας της Περιφέρειας Αττικής

Με αναφορά στην Αγία Πελαγία Κυθήρων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη...

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Κυθήρων

Την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Κυθήρων...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img