Τρί, 17 Φεβ 2026
14.1 C
Cythera

Ο.Μ ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Π.Σ Κυθήρων: «Παίζουν με τον αερολιμένα και το μέλλον των νησιών μας»…

Η Ο.Μ ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Π.Σ Κυθήρων στηρίζει με απόλυτη σαφήνεια και αποφασιστικότητα την πρόταση για επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης του αεροδρομίου. Αποτελεί ικανή και αναγκαία προϋπόθεση για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη των νησιών μας, ενώ επίσης συμβάλει στην παγίωση του αισθήματος ασφαλείας και στον τομέα της υγείας.

Η Ο.Μ ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Π.Σ Κυθήρων καταγγέλλει την αθέτηση της δέσμευσης που είχε επισήμως αναλάβει ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Χαρδαλιάς για ένταξη της επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης στα εκτελεστέα έργα της Περιφέρειας. Το 2024 ο εκλεκτός της κυβέρνησης κ. Περιφερειάρχης είχε θέσει ως προϋπόθεση για την υλοποίηση του έργου, είτε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων είτε εισήγηση της παράταξης της αντιπολίτευσης «Αττικός Κύκλος». Και τα δύο συνέβησαν: Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων αποφάσισε να ζητήσει την επέκταση του διαδρόμου. Το ίδιο έκανε και η παράταξη «Αττικός Κύκλος».

Δυστυχώς στην Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στις 19 Δεκεμβρίου 2025 ο περιφερειάρχης αιφνιδίως πρόταξε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας. Σημειώνουμε ότι η προστασία περιοχών Natura 2000 δεν αποκλείει την λειτουργία αεροδρομίου όπως συμβαίνει σε πολλά ελληνικά και διεθνή αεροδρόμια, όπως Μόναχο, Λάρνακα, Κέρκυρα κλπ.

Η Ο.Μ ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Π.Σ Κυθήρων στηρίζει το πάνδημο αίτημα των Κυθηρίων για την επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης του αεροδρομίου. Καλεί τον κ. Περιφερειάρχη να σταματήσει να παίζει με το μέλλον των νησιών μας. Καλεί επίσης τους φορείς των νησιών μας να απαιτήσουν την υλοποίηση του έργου.

Ο.Μ ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Π.Σ Κυθήρων

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ροή Ειδήσεων

Όταν ταξιδεύαμε από τα Κύθηρα στη Σμύρνη με ατμόπλοιο

Η πρόσφατη συμφωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν για την ακτοπλοϊκή σύνδεση...

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2,5% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

Οπληθωρισμός στην Ελλάδα σημείωσε αύξηση 2,5% τον Ιανουάριο φέτος,...

Καιρός – Νέο έκτακτο δελτίο: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου καιρού της ΕΜΥ, σχετικά με...
00:00:28

Βαρύ πένθος για τον Παναγιώτη Στάθη – «Πριν βγούμε στον αέρα έμαθα ότι έχασα τη μητέρα μου»

Βαρύ πένθος για τον Παναγιώτη Στάθη καθώς πέθανε η μητέρα του. O παρουσιαστής...

Πέθανε η ιστορικός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ

Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, εμβληματική μορφή της ελληνικής και ευρωπαϊκής...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img