ΚΥΘΗΡΑ - Kythera.News KytheraΤα Νέα των Κυθήρων
  • Κύθηρα
  • Ειδήσεις
    • Περιφέρεια
    • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Κόσμος
  • Ανακοινώσεις
  • Όψεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
    • Ολα τα αφιερώματα
    • Οι Μεγάλοι Κυθήριοι
    • Flora Cytherea
    • Συνεντεύξεις
    • Ταξίδι στα Κύθηρα
    • TTV Κύθηρα
    • Σεξουαλική Υγεία
    • Greekonomics
  • Περισσότερα
    • Περιβάλλον
    • Τουρισμός
    • Επιστήμη & Τεχνολογία
    • Υγεία
    • Ψυχαγωγία
    • Ταινίες
    • Ιστορία
    • Τέχνες & Πολιτισμός
    • Βιβλιοθήκη
  • Change language to English
Facebook
Instagram
Twitter
Youtube
Linkedin
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε
  • Δωρεάν Καταχώριση Website
Εγγραφή
ΚΥΘΗΡΑ - Kythera.News KytheraΤα Νέα των Κυθήρων
Κυρ, 11 Ιαν 2026
13.3 C
Cythera
  • Visit Kythera
  • Kythera.Live
  • Yello!
Γράψτε εδώ...
Facebook
Instagram
Twitter
Youtube
Linkedin
  • Κύθηρα
  • Ειδήσεις
    • Περιφέρεια
    • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Κόσμος
  • Ανακοινώσεις
  • Όψεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
    • Οι Μεγάλοι Κυθήριοι
    • Flora Cytherea
    • Συνεντεύξεις
    • Ταξίδι στα Κύθηρα
    • TTV Κύθηρα
    • Σεξουαλική Υγεία
    • Greekonomics
  • Περισσότερα
    • Επιστήμη & Τεχνολογία
    • Ταινίες
    • Τέχνες & Πολιτισμός
    • Βιβλιοθήκη
    • Ευ Ζην
    • Editorial
  • Change language to English

Δείτε επίσης

  • Visit Kythera
  • Kythera.Live
  • Yello!
Facebook
Instagram
Twitter
Youtube
Linkedin

Κύθηρα

Δήμος Κυθήρων: Απάντηση για τα κληροδοτήματα και τα δημοτικά ακίνητα

1
Με μια εκτενή και ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση, η Δημοτική...
00:01:14

Κλείνουν τα Τέμπη οι αγρότες – Απαντούν με κλιμάκωση στα μέτρα της κυβέρνησης

0
Κλιμάκωση και ολικό μπλακ άουτ αποφάσισαν οι αγρότες από...
00:14:49

Με κατάνυξη ο Αγιασμός των Υδάτων στο Καψάλι Κυθήρων

0
Σε κλίμα κατάνυξης και με τη συμμετοχή κατοίκων, πραγματοποιήθηκε...

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Τριφυλλείου Ιδρύματος

0
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Τριφυλλείου...

Νέοι Αντιδήμαρχοι και ανακατανομή αρμοδιοτήτων στον Δήμο Κυθήρων

2
Με την Απόφαση Δημάρχου 01/2026, που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια»,...

Όψεις

Βαδίζουμε προς ολοταχώς στον αφανισμό

0
Πριν λίγο στο Καράκας που είναι 6 ώρες πίσω,...

Άκου τώρα πως συνεχίζονται οι μπίζνες…

0
Διάβασα, οτι μόλις πέθανε ο πρώην Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Ντικ...

Όλοι Μαζί: Παρέμβαση για τις διακοπές ρεύματος – Τι απάντησε ο ΔΕΔΔΗΕ

0
Η παράταξη «Όλοι Μαζί, Κύθηρα - Αντικύθηρα» έκανε παρέμβαση...

Σμύρνη

0
Σάββατο, 9 Σεπτέμβρη 1922 (27 Αυγούστου με το παλιό...

Τι γίνεται στη Γαλλία;

0
για πρώτη φορά στην ιστορία της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας,...

Ανακοινώσεις

Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου «Η Μυρτιδιώτισσα»: Κοπή πίτας

0
Ο Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου «Η...

Τριφύλλειο Ίδρυμα: Βράβευση αριστούχων αποφοίτων Γυμνασίου και Λυκείου Κυθηρίων

0
Έγιναν και φέτος οι από ετών καθιερωμένες βραβεύσεις των...

AQUA JEWEL: Ακύρωση δρομολογίων

0
Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών...

AQUA JEWEL: Τροποίηση δρομολογίων

0
Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών...

Πορφυρούσα: Τροποποιήσεις δρομολογίων

0
Σας ενημερώνουμε ότι, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συγκοινωνιακών...

Απόψεις

Το Δόγμα Μονρόε και η Βενεζουέλα

0
Το 1823 δεν έπεσε ούτε ένας πυροβολισμός. Δεν κινήθηκαν...

Βενεζουέλα. Το μάθημα που δεν το μάθαμε ποτέ

0
Η Ιστορία διδάσκει.Απλώς μιλάει σε άδειες αίθουσες.Στη Βενεζουέλα επαναλαμβάνεται...

Απρόκλητη επέμβαση στη Βενεζουέλα: Όταν η ισχύς ακυρώνει το διεθνές δίκαιο

0
Η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών απέναντι στη Βενεζουέλα αποτελεί κατάφωρη παραβίαση...

Η γη που μένει άδεια

0
Όσο τα πολιτικά αδιέξοδα μεγαλώνουν, τόσο η καθημερινότητα γεμίζει...

Ήταν γνήσιο και αλώβητο το Σύμβολο της Πίστεως που απαγγέλθηκε στη Νίκαια (28/11/25);

0
Ἡ ἀπαγγελία τοῦ Συμβόλου Πίστεως ἄνευ τοῦ Filioque.Πολύς...
Εγγραφή
Κοινό πλαίσιο για τα ζητήματα της ενέργειας
Περιβάλλον

Νέος ιστότοπος από το πανελλαδικό δίκτυο συλλογικοτήτων για την ενέργεια

Ομάδα Σύνταξης
Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

    Το Πανελλαδικό Δίκτυο συλλογικοτήτων για την ενέργεια βγάζει στο “αέρα” το blog του, με την προσδοκία ότι θα αποτελέσει ένα διαδικτυακό σημείο αναφοράς και, ταυτόχρονα, εργαλείο, τόσο για τη δράση του ίδιου του Δικτύου, όσο και για όλες τις κινηματικές πρωτοβουλίες που εκδηλώνονται (ή θα εκδηλωθούν) σε όλα τα “μέτωπα” των ενεργειακών δραστηριοτήτων.

    https://energynetwork2020.wordpress.com

    Με την ευκαιρία, δίνεται στη δημοσιότητα η τελευταία δημόσια παρέμβαση του Δικτύου, που αφορά τα “έργα κοινού ενδιαφέροντος (PCI)”, δηλαδή τα διασυνοριακά έργα στον τομέα των ενεργειακών υποδομών. Ο διακηρυγμένος στόχος των PCI εστιάζει στην διασφάλιση της παροχής ενέργειας στην Ε.Ε. μέσω της διασύνδεσης των «εθνικών» αγορών ενέργειας της κάθε χώρας με σκοπό την ολοκλήρωσή τους.

    Πλαίσιο θέσεων του Δικτύου

    Πανελλαδικό Δίκτυο συλλογικοτήτων για την ενέργεια

    Μια έντονη δραστηριότητα στον ενεργειακό τομέα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Εκτείνεται χωρικά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη, εκδηλώνεται σε όλους τους τομείς (ηλεκτροπαραγωγή παντός είδους, εξορύξεις, ενεργειακές υποδομές, δίκτυα μεταφοράς κλπ.), χαρακτηρίζεται από τα μεγάλα μεγέθη, ενισχύει το συγκεντρωτισμό του συστήματος διαχείρισης ενέργειας και επιβάλλεται με έναν εξαιρετικά βίαιο τρόπο. Για την υλοποίησή της, προσαρμόζεται κατάλληλα το νομικό πλαίσιο, περιορίζεται ασφυκτικά η περιβαλλοντική προστασία και πριμοδοτείται απροκάλυπτα η δράση του κεφαλαίου.

    Οι ραγδαίες αυτές αλλαγές βιώνονται από την κοινωνία με επώδυνο τρόπο, ιδιαίτερα στις «στοχοποιημένες» περιοχές, ανεξάρτητα από το είδος της δραστηριότητας και τη βαρύτητα που αυτή έχει στους κεντρικούς σχεδιασμούς. Ταυτόχρονα, επειδή η διασπορά των ενεργειακών δραστηριοτήτων είναι εκτεταμένη, αρχίζουν να εισπράττονται, όχι σαν άθροισμα μεμονωμένων τοπικών βλαπτικών «περιστατικών», αλλά σαν ένα ενιαίο πρόβλημα γενικού ενδιαφέροντος και καθολικής ισχύος. Κάτι που επιβεβαιώνεται και από την ωρίμανση της ανάγκης για συντονισμένη κινηματική δράση.

    Η ρητορική και η επικοινωνιακή πολιτική, που υπηρετούν τις παραπάνω συστημικές επιλογές, αποδεικνύονται ανίκανες να συγκαλύψουν τις βαθύτερες επιδιώξεις των φορέων τους. Η προστασία του κλίματος, η ενεργειακή ασφάλεια, η προσδοκία της ευημερίας, ο στόχος της μετατροπής της Ελλάδας σε «ενεργειακό κόμβο», η γεωπολιτική ασφάλεια κ.ά., δεν είναι παρά το προκάλυμμα μιας επιθετικής κερδοσκοπικής αντίληψης και το μέσο για την κοινωνική νομιμοποίηση της λογικής της ανάπτυξης («πράσινης» ή μη), κάτι που, όμως, γίνεται αντιληπτό από μεγάλα στρώματα της κοινωνίας. Την αίσθηση αυτής της γενικευμένης δυσπιστίας και αμφισβήτησης του συνόλου, σχεδόν, των ενεργειακών δραστηριοτήτων την ενισχύει η συνειδητοποίηση, αφενός, της πλήρους εμπορευματικής παραγωγής της ενέργειας και της εγκατάλειψης κάθε σκέψης περί κοινού αγαθού και, αφετέρου, της καθολικής αποξένωσης της κοινωνίας από οποιουδήποτε είδους «ενεργειακό σχεδιασμό».

    Αυτό που, πραγματικά, εισπράττουμε σαν πολίτες και οργανωμένες συλλογικότητες είναι πρακτικές λεηλασίας της φύσης και «αρπαγής» γης, συρρίκνωση της βιοποικιλότητας και των παραγωγικών δραστηριοτήτων που αλλοιώνουν τα κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά των τοπικών κοινωνιών, φαινόμενα επικυριαρχίας (τοπικά και γενικά) των οικονομικών συμφερόντων, μεγέθυνση των προβλημάτων πρόσβασης στις υπηρεσίες ενέργειας εξαιτίας του υψηλού κόστους, εξάπλωση της ενεργειακής φτώχειας, γεωπολιτική αβεβαιότητα και κινδύνους πολεμικής εμπλοκής σαν συνέπεια των μεγα-σχεδίων εξόρυξης υδρογονανθράκων, εξάρτηση από εταιρικές και διακρατικές πολιτικές διαμοιρασμού της «πίτας» των ενεργειακών πόρων κ.λπ..

    Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, η εστίαση του προβληματισμού, αποκλειστικά, στο ζήτημα της αλλαγής του ενεργειακού μείγματος, με άξονα τη μείωση της χρήσης των ορυκτών καυσίμων και εντατικοποίηση της χρήσης μεθοδολογιών ΑΠΕ, φαντάζει επιφανειακή και ατελέσφορη, καθώς αδυνατεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στην ουσία του και παρακάμπτει ουσιαστικές παραμέτρους του, με ορατό τον κίνδυνο να οδηγήσει στη δημιουργία νέων «πληγών», χωρίς να θεραπεύει τις παλιές. Υπάρχει, κατά συνέπεια μια διπλή ανάγκη: αφενός, αυτή μιας γενικότερης θεώρησης του ζητήματος της ενέργειας και, αφετέρου, της διαμόρφωσης ενός πλατιού κοινωνικού μετώπου αμφισβήτησης και ανατροπής των κυρίαρχων επιλογών. Στη βάση αυτών των διαπιστώσεων, η 2η συνάντηση για την ενέργεια (17-18 Οκτώβρη) επεξεργάστηκε τις θέσεις που ακολουθούν.

    Θέσεις

    1. Βασική αιτία της έξαρσης και επέκτασης των ενεργειακών δραστηριοτήτων είναι η συνεχιζόμενη ραγδαία αύξηση της ζήτησης και κατανάλωσης ενέργειας, αναντίστοιχης με τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες. Το φαινόμενο αυτό αναπτύσσεται στο πλαίσιο ενός οικονομικού συστήματος αέναης μεγέθυνσης και συσσώρευσης και κάτω από την κυριαρχία της λογικής της ανάπτυξης, παράγοντες που οφείλουν να τεθούν σε ριζική αμφισβήτηση.
    2. Μαχόμαστε ενάντια στην εμπορευματική παραγωγή και διαχείριση της ενέργειας. Οι πολιτικές της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, η μετατροπή της σε τυπικό εμπορικό – χρηματιστηριακό προϊόν στο πλαίσιο μιας αυτόνομης αγοράς -μέσω κυβερνητικών και κρατικών πολιτικών, που δε λαμβάνουν υπόψη τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες- μεγεθύνουν το πρόβλημα και δίνουν χαρακτηριστικά «φρενίτιδας» στις ενεργειακές δραστηριότητες.
    3. Μας βρίσκει ριζικά αντίθετους το μοντέλο του ευρύτατου ενεργειακού μετασχηματισμού, που βρίσκεται σε φάση πλήρους εξέλιξης. Ο μετασχηματισμός αυτός στηρίζεται στην πλήρη απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, στην εξάπλωση των βιομηχανικού τύπου εγκαταστάσεων αξιοποίησης αιολικού και φωτοβολταϊκού δυναμικού, στη συνέχιση της φραγματοποίησης των ποταμών (μικρών και μεγάλων), στην επιλογή της καύσης των αποβλήτων ως σταθερής μεθόδου παραγωγής ενέργειας, στην έρευνα – εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, στην εξάπλωση των μεγάλων -πλέον και διακρατικών- ηλεκτρικών δικτύων και αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου και πετρελαίου και στο γενικότερο συγκεντρωτισμό του συστήματος ενέργειας. Η θέση μας αυτή συνεπάγεται την αντίθεσή μας σε όλες τις διεκδικήσεις δικαιωμάτων εξόρυξης Υ/Α στη Μεσόγειο, τους διεθνείς ανταγωνισμούς και τις πολεμικές συρράξεις που παράγονται, στο πλαίσιο αυτού του συστήματος, για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και διόδων.
    4. Παλεύουμε για την προστασία και ανάκτηση του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και για τη διαφύλαξη και ανάδειξη του πολιτισμικού περιβάλλοντος, ενάντια στις πολιτικές της άνευ προηγουμένου απώλειας οικοσυστημάτων και της δραστικής μείωσης της βιοποικιλότητας, που συνδέονται άμεσα με τις παραπάνω δραστηριότητες.
    5. Στη βάση των παραπάνω:
      • δηλώνουμε τη ριζική αντίθεσή μας στο εθνικό σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα (ΕΣΕΚ) και στο εθνικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων (ΕΣΔΑ).
      • απαιτούμε την ακύρωση του αντιπεριβαλλοντικού νόμου Χατζηδάκη (ν. 4685/2020) και του συνόλου των νομοθετικών ρυθμίσεων, που νομιμοποιούν την περιβαλλοντική καταστροφή και συρρικνώνουν κάθε μέτρο περιβαλλοντικής προστασίας.
    6. Η αρπαγή γης με σκοπό την ανάπτυξη κάθε είδους ενεργειακών δραστηριοτήτων και οι αλλαγές χρήσεις που επιφέρει, ο άμεσος επηρεασμός μεγάλου μέρους ήπιων οικονομικών δραστηριοτήτων, η υποβάθμιση των τοπίων, οι κίνδυνοι από ενδεχόμενα «ατυχήματα» κατά την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων, το νέο κύμα αστικοποίησης και ανεργίας που συνεπάγεται η βίαιη αναδιάρθρωση που επιχειρείται, συνιστούν βίαιη, αρνητική μεταβολή των συνθηκών ζωής των τοπικών κοινωνιών, στο όνομα αναγκών, για τις συνέπειές των οποίων ούτε ενημερώθηκαν ποτέ, ούτε ποτέ αποδέχτηκαν.
    7. Η κλιματική αλλαγή είναι προϊόν της λογικής της «ανάπτυξης» των 200 τελευταίων ετών και αποτελεί εκδήλωση της γενικότερης οικολογικής και περιβαλλοντικής κρίσης. Από αυτήν την άποψη, έχει θέση στην ατζέντα της στρατηγικής των περιβαλλοντικών κινημάτων, στη βάση ενός αυτόνομου και διακριτού λόγου, που δε θα εγκλωβίζεται στη ρητορική της επίσημης πολιτικής. Μιας πολιτικής η οποία δεν αποσκοπεί πραγματικά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά στη δημιουργία της εντύπωσης ότι το κάνει. Κάτω από αυτήν την οπτική, ο αγώνας για την ανάσχεση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής δεν μπορεί παρά να είναι διαμετρικά αντίθετος, τόσο με την «μαύρη ανάπτυξη», όσο και με την «πράσινη ανάπτυξη» της αγοράς, καθώς και σε κάθε συστημική δήθεν «λύση», που επιχειρεί να εξωραΐσει τις διαχρονικές και σύγχρονες ευθύνες του ίδιου του συστήματος.
    8. Κριτήριο για τη χάραξη των ενεργειακών σχεδιασμών, σε όλα τα επίπεδα, δεν μπορεί να είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου σε βάρος των αδύναμων. Υποστηρίζουμε την κατοχύρωση των πηγών ενέργειας ως κοινού αγαθού στο πλαίσιο μιας διαδικασίας ριζικού κοινωνικού μετασχηματισμού. Προκρίνουμε την ενίσχυση της τοπικότητας και την αποκέντρωση των δικτύων και των βασικών υποδομών, μέσα σε ένα πλαίσιο κάλυψης τόσο τοπικών όσο και υπερτοπικών αναγκών και πέρα από τον διαχωρισμό μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών ενέργειας. Η συμμετοχή στη διαμόρφωση των σχεδιασμών, ο κοινωνικός έλεγχος, η διασφάλιση της καθολικής πρόσβασης στις βασικές ενεργειακές υπηρεσίες, η εξάλειψη της ενεργειακής φτώχειας οφείλουν να αποτελούν βασικά στοιχεία μιας εναλλακτικής κινηματικής αντίληψης.
    9. Η υιοθέτηση αυτής της εναλλακτικής αντίληψης, δεν περιορίζεται στην παρεμπόδιση και αντιμετώπιση μεμονωμένων ενεργειακών δραστηριοτήτων, αλλά χρειάζεται αναπόφευκτα να ενσωματωθεί στον στρατηγικό προσανατολισμό των κινημάτων και να στηριχθεί σε μια συνολική θεώρηση των πολιτικών για την ενέργεια, ως μέρους των γενικότερων πολιτικών για ένα ριζικό κοινωνικό – οικολογικό μετασχηματισμό.
    • #
    • βιομηχανικά αιολικά πάρκα
    • ενέργεια
    • περιβάλλον

    📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

    Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

    🔗 Εγγραφή εδώ

    Ροή Ειδήσεων

    Ανακοινώσεις

    Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου «Η Μυρτιδιώτισσα»: Κοπή πίτας

    9 Ιανουαρίου 2026 0
    Ο Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου «Η...
    Απόψεις

    Το Δόγμα Μονρόε και η Βενεζουέλα

    9 Ιανουαρίου 2026 0
    Το 1823 δεν έπεσε ούτε ένας πυροβολισμός. Δεν κινήθηκαν...
    Ανακοινώσεις

    Τριφύλλειο Ίδρυμα: Βράβευση αριστούχων αποφοίτων Γυμνασίου και Λυκείου Κυθηρίων

    9 Ιανουαρίου 2026 0
    Έγιναν και φέτος οι από ετών καθιερωμένες βραβεύσεις των...
    Κύθηρα

    Δήμος Κυθήρων: Απάντηση για τα κληροδοτήματα και τα δημοτικά ακίνητα

    9 Ιανουαρίου 2026 1
    Με μια εκτενή και ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση, η Δημοτική...
    Κόσμος

    Η ΕΕ ενέκρινε την εμπορική συμφωνία με τη Mercosur

    9 Ιανουαρίου 2026 0
    Στην έγκριση της υπογραφής της συμφωνίας με τη Mercosur...
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img

    Πρόσφατα Άρθρα

    Προδιαγεγραμμένη καύση: Το νέο μοντέλο πρόληψης πυρκαγιών και διαχείρισης της καύσιμης ύλης

    Περιβάλλον 27 Δεκεμβρίου 2025

    Στασιμότητα στην αυτοπαραγωγή και «πάγωμα» των ενεργειακών κοινοτήτων μετά τη μετάβαση στο net billing

    Περιβάλλον 18 Δεκεμβρίου 2025

    Σεισμικός χάρτης με όλα τα ρήγματα στην Ελλάδα. «Ενεργά» τα Κύθηρα

    Περιβάλλον 29 Νοεμβρίου 2025

    Έρευνα της Ε.Ε. για το πρόγραμμα Antinero – Παραπομπή στην Κομισιόν μετά από αναφορά 213 φορέων

    Περιβάλλον 6 Νοεμβρίου 2025

    Σημαντική πρόοδος για την προστασία των φυσητήρων στο Στενό των Κυθήρων

    Περιβάλλον 24 Οκτωβρίου 2025

    Δημοφιλείς Κατηγορίες

    ΚύθηραΕλλάδαΠολιτικήΚόσμοςΑνακοινώσειςΟικονομίαΥγεία
    spot_img
    Προηγούμενο άρθρο
    Σεραφείμ προς ΔΙΣ: «Κρίμα και άδικο οι κληρικοί να διώκονται εκ των έσω»
    Επόμενο άρθρο
    «Αντάρτικο» από Γιαννάκου και Κεφαλογιάννη για συνεπιμέλεια παιδιών
    Διαχείριση Συγκατάθεσης
    Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.
    Λειτουργικά Πάντα ενεργό
    Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
    Προτιμήσεις
    Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
    Στατιστικά
    Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
    Εμπορικής Προώθησης
    Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών, για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
    • Διαχείριση επιλογών
    • Διαχείριση υπηρεσιών
    • Διαχείριση προμηθευτών {vendor_count}
    • Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
    Προβολή προτιμήσεων
    • {title}
    • {title}
    • {title}