Μάριος Σαλμάς

Ο Βουλευτής Μάριος Σαλμάς διαγράφηκε επισήμως από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, μετά από απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, η οποία υιοθέτησε την πρόταση του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη. Η απόφαση αυτή ελήφθη σήμερα, και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τον ίδιο τον κ. Σαλμά, ο οποίος δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να παραδώσει την έδρα του και θα παραμείνει στο Κοινοβούλιο ως ανεξάρτητος βουλευτής.

Σε δήλωσή του μετά τη διαγραφή του, ο Μάριος Σαλμάς κατέστησε σαφές ότι θεωρεί τη διαγραφή του τιμή, αν ο λόγος είναι η στάση του σε σημαντικά ζητήματα. Συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Αν με διαγράφει ο κύριος Μητσοτάκης γιατί αντέδρασα για τις περιουσίες που χάνονται λόγω των κόκκινων δανείων, επειδή αντιτάχθηκα στη γουόκ ατζέντα για τα ομόφυλα ζευγάρια, ή επειδή του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, τότε είναι τιμή μου. Αν όμως το κάνει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο».

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ συνέχισε, αναφερόμενος σε φωτογραφικούς διαγωνισμούς που αφορούν το Υπουργείο Πολιτισμού:

«Αν χρησιμοποιείται ως πρόφαση το ότι ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του Υπουργείου Πολιτισμού, που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε συγκεκριμένη εταιρεία, τότε να δηλώσω ότι ο έλεγχος των βουλευτών και η απεριόριστη ελευθερία λόγου είναι συνταγματικό δικαίωμα και δεν μπορεί να αποτελέσει λόγο διαγραφής».

Ερωτηθείς αν σκοπεύει να παραδώσει την έδρα του, ο Σαλμάς ήταν κατηγορηματικός: «Νομίζετε πως πρέπει να σταματήσω να αγωνίζομαι για τους πολλούς;», υπονοώντας ότι δεν προτίθεται να εγκαταλείψει τον αγώνα του για τα ζητήματα που θεωρεί κρίσιμα.

Η διαγραφή του Μάριου Σαλμά ήρθε λίγες μέρες μετά την επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, με την οποία ζητούσε την αποπομπή του βουλευτή. Ο Σαλμάς ήταν ένας από τους 11 βουλευτές που κατέθεσαν ερώτηση στον Υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, ενώ είχε επίσης δημοσίως καταγγείλει την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, για “φωτογραφικούς” διαγωνισμούς σε κυλικεία και εστιατόρια σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Η διαγραφή του σηματοδοτεί μια νέα περίοδο έντασης εντός της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το μέλλον του Σαλμά ως ανεξάρτητου βουλευτή παραμένει αβέβαιο.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

15 − four =