Κυρ, 11 Ιαν 2026
11.5 C
Cythera

Ν. Γκαρά – ΣΥΡΙΖΑ: Η υπεράσπιση της δημοσιογραφίας και τα «λογοκριμένα» της ΕΡΤ

Σε δήλωση προέβη η Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νατάσα Γκαρά, για την «φίμωση της ΕΡΤ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Η δήλωση αναφέρει:

«Μετά από έντονες αντιδράσεις, ανακοινώσεις, ερωτήσεις στο ελληνικό και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, συλλογή υπογραφών από πολίτες, κατακραυγή, δημοκρατική εγρήγορση, έσπασε η φίμωση που έχει επιβάλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην ΕΡΤ.

Η προβολή των «κομμένων» επεισοδίων εκπομπής της ΕΡΤ για την αστυνομική βία και τη λογοκρισία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης καταγράφεται ως μια σημαντική νίκη. Είναι ελπιδοφόρο ότι ο συλλογικός αγώνας και η επιμονή στην υπεράσπιση της δημοσιογραφίας και της δημοκρατίας ανάγκασαν σε υποχώρηση τη διοίκηση της ΕΡΤ και τους «γαλάζιους» λογοκριτές της. Την ίδια στιγμή όμως, είναι και αποκαλυπτικό του ασφυκτικού κλίματος χειραγώγησης που έχει επιβάλει ο κ. Μητσοτάκης στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και όχι μόνο.

Τα λογοκριμένα ρεπορτάζ και το ραβασάκι της ντροπής που έδινε εντολή να «θαφτούν» τα πλάνα από το κορονογλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία, δεν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά.

Η δημοσιογραφική έρευνα αποκάλυψε τριάντα περιστατικά λογοκρισίας στην ΕΡΤ του κ. Μητσοτάκη. Όλα αυτά αποτελούν τρανταχτή επιβεβαίωση των πρόσφατων καταγγελιών για το καθεστώς φίμωσης που έχει επιβληθεί στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Τριάντα φορές σε 22 μήνες η διοίκηση της ΕΡΤ και ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης έχουν φιμώσει, θάψει και διαστρεβλώσει ειδήσεις και πραγματικότητα, υπηρετώντας τύφλα το κυβερνητικό αφήγημα εις βάρος της δεοντολογίας, της αμερόληπτης δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης των πολιτών.

Η πραγματικότητα όμως, όσο και να θέλουν να την κρύβουν και να τη διαστρεβλώνουν, είναι αμείλικτη. Τα στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα πως οι κ.κ. Ζούλας – Γαμπρίτσιος έχουν μετατρέψει την ΕΡΤ, από δημόσια ραδιοτηλεόραση του ελληνικού λαού, σε «γαλάζιο» φερέφωνο κυβερνητικής προπαγάνδας του κομματικού στρατού.»

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου «Η Μυρτιδιώτισσα»: Κοπή πίτας

Ο Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου «Η...

Το Δόγμα Μονρόε και η Βενεζουέλα

Το 1823 δεν έπεσε ούτε ένας πυροβολισμός. Δεν κινήθηκαν...

Τριφύλλειο Ίδρυμα: Βράβευση αριστούχων αποφοίτων Γυμνασίου και Λυκείου Κυθηρίων

Έγιναν και φέτος οι από ετών καθιερωμένες βραβεύσεις των...

Δήμος Κυθήρων: Απάντηση για τα κληροδοτήματα και τα δημοτικά ακίνητα

Με μια εκτενή και ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση, η Δημοτική...

Η ΕΕ ενέκρινε την εμπορική συμφωνία με τη Mercosur

Στην έγκριση της υπογραφής της συμφωνίας με τη Mercosur...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img