Σάβ, 31 Ιαν 2026
14.5 C
Cythera

Μπλακ αουτ στα κινητά: Τα 5 επώδυνα μέτρα για εξοικονόμηση ενέργειας τον χειμώνα

Σε δυσάρεστα μέτρα αναμένεται να προχωρήσουν οι κυβερνήσεις πολλών ευρωπαϊκών κρατών, εφόσον ο χιονιάς δείξει τα δόντια του, όσο διαρκεί η κρίση που έχει φέρει απανωτές αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας.

Πλέον ολοένα και περισσότεροι μιλούν ανοιχτά για το θέμα και προετοιμάζουν (κάτι που οι Γερμανοί κάνουν από το καλοκαίρι κιόλας) τους πολίτες τους για μέτρα που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ακραία.

Στην Ελλάδα –ως τώρα- ο καιρός έχει αποδειχθεί σύμμαχος αφού οι θερμοκρασίες παραμένουν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Αυτή η κατάσταση, όμως, δεν θα κρατήσει για πάντα και το τι θα συμβεί στο μέλλον, μάλλον φαίνεται από τις κινήσεις σε Δυτική και Βόρεια Ευρώπη.

Από όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, πολλά σενάρια τα οποία δεν θα μείνουν στα χαρτιά αλλά τελικά θα υλοποιηθούν, θα φέρουν τεράστιες αλλαγές στον τρόπο ζωής που θεωρούμε δεδομένο.

Πλέον θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε κλιμακωτές διακοπές ρεύματος, αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ σε Γερμανία, Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία οι αρμόδιες Αρχές έχουν καταλήξει σε αυτή τη λύση και προειδοποιούν τους πολίτες σχετικά.

Σε αυτό το πλαίσιο οι κάτοικοι πολλών ευρωπαϊκών πόλεων προεξοφλούν ότι σε ώρες αιχμής είναι πιθανό να μένουν χωρίς ρεύμα ολόκληρες περιοχές, με νοσοκομεία, σχολεία, γηροκομεία και αντίστοιχες δομές να είναι οι μοναδικές που θα εξαιρούνται. Εφόσον όμως η κατάσταση γίνει ακόμη πιο δυσχερής, δεν αποκλείεται να προχωρήσουν ακόμη ένα βήμα και να μπει «λουκέτο» στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Πάντως, με τα παιδιά στο σπίτι μπορεί να λύνεται ένα πρόβλημα και να γίνεται μεγαλύτερη οικονομία στην ενέργεια, αλλά δημιουργείται ένα άλλο. Τι θα κάνουν στο σπίτι, αφού ακόμη δύο μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι το μπλακ άουτ σε κινητή τηλεφωνία αλλά και στο ίντερνετ!

Επιπλέον είναι απολύτως βέβαιο (άλλωστε σε ορισμένες χώρες έχει τεθεί ήδη σε ισχύ) ότι ακόμη ένας τρόπος εξοικονόμησης ενέργειας είναι ο περιορισμός της χρήσης ηλεκτρικού στο δημόσιο, όπου εκεί εκτός από τα κτήρια θα επηρεαστεί και η οδική σήμανση, με τα φανάρια να μην λειτουργούν σε ώρες αιχμής…

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

«Όλοι Μαζί, Κύθηρα – Αντικύθηρα» για ψήφισμα μειωμένου ΦΠΑ: Θετικό βήμα, η ευθύνη πλέον στην κυβέρνηση

Η παράταξη «Όλοι Μαζί, Κύθηρα – Αντικύθηρα» χαρακτηρίζει ως...

AQUA JEWEL: Τροποποιήσεις Δρομολογίων

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών...

AQUA JEWEL: Νέες τροποποιήσεις δρομολογίων

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών...

AQUA JEWEL: Ακύρωση δρομολογίου από Κύθηρα προς Κίσσαμο

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι σήμερα, Τρίτη 27/1, το...

Βάσω Μπόγρη: Έκθεση του Υπουργείου Οικονομικών αποκαλύπτει παράνομες πρακτικές στον Δήμο Σαλαμίνας

Σοβαρά ευρήματα για τη λειτουργία του Δήμου Σαλαμίνας αποκαλύπτει,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img