Σάβ, 10 Ιαν 2026
14.7 C
Cythera

Μονοπάτια Κυθήρων – Κυριακάτικος Περίπατος: Στον χιλιοτραγουδισμένο Καραβά

Στον βορρά του νησιού μας έφερε το πρόγραμμα της Κυριακάτικης εξόρμησης στα μονοπάτια των Κυθήρων για αυτή την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου.

Τόπος συνάντησης το πάρκινγκ στον Καραβά, πλησίον της εκκλησίας. Ως ώρα για το εναρκτήριο λάκτισμα, ορίστηκε η 2 μετά το μεσημέρι. Τα υπόλοιπα διαδικαστικά, λίγο έως πολύ γνωστά. Σακίδιο πλάτης με τα απαραίτητα καλούδια για την τρίωρη “δοκιμασία”, ήτοι, νερό (ή νερό της φωτιάς για τους εναλλακτικούς), κανένα ξηροκάρπι ή σάντουιτς, μπανανίτσες για τις κράμπες και την καλή μας την διάθεση. Που για άλλη μια φορά, περίσσεψε.

IMG 20221120 135536 scaled IMG 20221120 135543 scaled

Ένα “αναγνωριστικό” πεντάλεπτο για να παρουσιάσει ο “αρχηγός” Φρανκ την διαδρομή, το ακαδημαϊκό τέταρτο για τους χουζούρηδες και… βίρα τις άγκυρες!

Σνίκερς και μποτάκια πήραν γρήγορα φωτιά, καθώς πέσαμε στα βαθιά ήδη στα πρώτα στάδια της διαδρομής, η οποία μας έφερε μέσα από κατηφορικό μονοπάτι στην έξοχη παραλία των Φούρνων. Ο πειρασμός της βουτιάς μεγάλος, ένεκα των υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών αλλά ο συμβιβασμός, εν τέλει, αναγκαίος, μιας και η εξόρμηση είναι περιπατητικού και όχι… καταδυτικού χαρακτήρα. Άλλωστε, το καλοκαίρι είναι κοντά, μόλις 5 μήνες απέχουμε από τον προάγγελό του, δηλαδή το Πάσχα.

Επομένως, μετά τις απαραίτητες φωτογραφίες και το διατατικό ξεμούδιασμα, η σφυρίχτρα ακούστηκε εκ νέου. Πέρασμα σε ελαφριά κλίση προς τον Άγιο Προκόπιο, όπου και η επόμενη στάση για προσκύνημα και ξεκούραση, με την εκπάγλου ομορφιάς θέα της εξοχής “στο πιάτο”. Από κει, “κόψαμε αζιμούθιο” με κατεύθυνση Πλατεία Άμμο, την οποία, με κυκλωτική κίνηση παρακάμψαμε για να οδηγηθούμε πάλι πίσω στο σημείο εκκίνησης, κουβαλώντας τον πλούτο της ημέρας από τα όσα όμορφα ζήσαμε και τούτη τη φορά.

Αντί επιλόγου, η προαιρετική επίσκεψη στον Λεμονόκηπο για τσίπουρα, μεζέδες και γλυκό κρασί. Η συντροφιά των μονοπατιών ανανεώνει το ραντεβού για την επόμενη Κυριακή, με νέες περιπατητικές περιπέτειες στα θαυμαστά μονοπάτια των Κυθήρων.

Φρανκ, σε ευχαριστούμε.

 

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου «Η Μυρτιδιώτισσα»: Κοπή πίτας

Ο Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου «Η...

Το Δόγμα Μονρόε και η Βενεζουέλα

Το 1823 δεν έπεσε ούτε ένας πυροβολισμός. Δεν κινήθηκαν...

Τριφύλλειο Ίδρυμα: Βράβευση αριστούχων αποφοίτων Γυμνασίου και Λυκείου Κυθηρίων

Έγιναν και φέτος οι από ετών καθιερωμένες βραβεύσεις των...

Δήμος Κυθήρων: Απάντηση για τα κληροδοτήματα και τα δημοτικά ακίνητα

Με μια εκτενή και ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση, η Δημοτική...

Η ΕΕ ενέκρινε την εμπορική συμφωνία με τη Mercosur

Στην έγκριση της υπογραφής της συμφωνίας με τη Mercosur...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img