Παρ, 05 Δεκ 2025
16.2 C
Cythera

Μητροπολίτης Κυθήρων: Η κυβέρνηση παρανομεί, όχι η Εκκλησία

Εξήρε την στάση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, για τους χειρισμούς του ως προς τον εορτασμό των Θεοφανείων, μετά την απαγόρευση Μητσοτάκη.

«Έχει αποδειχτεί από το καλοκαίρι και μέχρι τον Οκτώβριο που οι ναοί λειτουργούσαν και κοινωνούσαν οι πιστοί δεν είχαμε προβλήματα» επανήλθε για το θέμα του κορονοϊού ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ.

Ο Μητροπολίτης είπε πως η Εκκλησία δυσφημίστηκε πως δεν καταλαβαίνει από την κρισιμότητα των περιστάσεων, αλλά τόνισε πως δεν είναι έτσι τα πράγματα. «Η Αγία μας Εκκλησία δεν είναι ένα κατάστημα, δεν είναι ένας σύλλογος, αλλά το Άγιο Σώμα του Κυρίου μας, το πνευματικό ιατρείο, ιερά Κιβωτός της Σωτηρίας. Δεν είναι κάτι το κοινό. Και όταν δεν εορτάζουμε τέτοιες εορτές αυτό είναι μεγάλη συμφορά. Κάποιοι επιστήμονες δεν κατανοούν αυτά τα πράγματα και νομίζουν πως μέσα στο ναό θα μεταδοθεί ο ιός, όμως δεν είναι έτσι, διότι μέσα στην Εκκλησία σωζόμαστε. Είναι αξιέπαινη η Ιερά Σύνοδος η οποία είπε πως πρέπει να γίνει ο εορτασμός των Αγίων Θεοφανείων» τόνισε.

Εξήρε την στάση του Αρχιεπισκόπου, τόνισε πως δεν ήταν της αρμοδιότητος της κυβέρνησης να απαγορεύσει τον εορτασμό των Θεοφανείων, και τόνισε: «Έχουμε διακριτούς ρόλους» ανέφερε.

Υπογράμμισε απαντώντας σε όσους είπαν πως η «Εκκλησία παρανομεί» πως «η παρανομία δεν είναι από την πλευρά της Ιεράς Συνόδου, είναι από την άλλη πλευρά» και επικαλέστηκε το άρθρο 13 του Συντάγματος.

Δικαιολόγησε και την προσφυγή στο ΣτΕ λέγοντας πως αυτό έγινε όχι γιατί η Ιερά Σύνοδος διακρίνεται από «δικομανία», αλλά «γιατί αυτό έπρεπε να γίνει για να μην επαναλαμβάνονται αυτά τα πράγματα εις βάρος της Εκκλησίας».

Επανήλθε και στο θέμα του εμβολίου, μιλώντας για πρόβλημα χριστιανικής συνειδήσεως, και είπε πως εμμέσως γίνεται υποχρεωτικό το εμβόλιο. Τέλος ζήτησε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Βιοηθικής.

Παρακολουθήστε το κήρυγμα από το 1.45.00

Το βίντεο είναι από το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως Κυθήρων.
Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2021. Ἑσπέρας ὥρα 5 μ.μ., Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ & Ἱερά Παράκλησις στήν Παναγία τήν Μυρτιδιώτισσα στόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό Ἐσταυρωμένου Χώρας – Κυθήρων, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων & Ἀντικυθήρων Σεραφείμ.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

00:08:23

Κακοκαιρία Byron: Πλημμύρισε η Λακωνία

Στιγμές αγωνίας ζουν κάτοικοι της Λακωνίας τις τελευταίες ώρες,...

«Ελεύθερα Κύθηρα»: Καυστική παρέμβαση για την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής

Η παράταξη «Ελεύθερα Κύθηρα» επανέρχεται με σκληρή κριτική, κάνοντας...

Κακοκαιρία Byron: Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής την Παρασκευή

Mε απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά και κατόπιν εκτεταμένης διαβούλευσης...

Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου

Ακολουθεί ανακοίνωση του Δήμου Κυθήρων:Μετά την Κόκκινη Προειδοποίηση που...

Ενισχύονται τα μπλόκα των αγροτών σε Νίκαια και Ε65

Ενισχύεται διαρκώς το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια, με...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img