Η Μιρέλλα Παπαοικονόμου επιστρέφει στην τηλεόραση με Κύθηρα και «Δεκαεπτά Κλωστές»!

Τη μεγάλη επιστροφή της ετοιμάζει η Μιρέλλα Παπαοικονόμου δύο χρόνια μετά το τέλος του δεύτερου κύκλου της σειράς «Λόγω τιμής 20 χρόνια μετά» και 10 χρόνια μετά το τέλος της ιστορικής σειράς «Το νησί». Η νέα σειρά που υπογράφει σεναριακά βασίζεται στο μυθιστόρημα του Πάνου Δημάκη "Δεκαεπτά Κλωστές" για ένα φρικτό έγκλημα που συγκλόνισε τα Κύθηρα και ολόκληρη τη χώρα στις αρχές του 20ου αιώνα.

Το μυθιστόρημα του Πάνου Δημάκη «Δεκαεπτά κλωστές» ετοιμάζει σεναριακά η Μιρέλλα Παπαοικονόμου. Πρόκειται για μια μίνι σειρά έξι επεισοδίων, η οποία πραγματεύεται ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα που συνέβησαν στην ελληνική ιστορία στις αρχές του 1900 στα Κύθηρα. Τον Ιούλιο του 2020 ο συγγραφέας Πάνος Δημάκης αποφάσισε να κυκλοφορήσει το μυθιστόρημα «Δεκαεπτά κλωστές» από τις εκδόσεις Κάπα Εκδοτική.

Ο συγγραφέας δίνει μια διαφορετική οπτική των γεγονότων, εξετάζοντας περισσότερο τους λόγους που οδήγησαν τον δράστη στη μαζική δολοφονία των συγχωριανών του και όχι στο έγκλημα αυτό καθαυτό. Η επαφή, όπως μάθαμε, για τη μεταφορά του βιβλίου έγινε από τον συγγραφέα και η Μιρέλλα Παπαοικονόμου, αφού το διάβασε, δέχτηκε με χαρά να το κάνει σενάριο. Η σεναριογράφος έχει ήδη γράψει τα πρώτα δύο από τα έξι επεισόδια, οπότε είναι ακόμα νωρίς να μιλήσουμε για τους συντελεστές και το καστ που θα ενσαρκώσει τους ρόλους.

Η παραγωγή του εγχειρηματος θα ειναι της Tanweer Productions και Θα προβληθεί σε συνδρομητική πλατφόρμα. Ακόμα σκέψεις για την τηλεόραση δεν υπάρχουν, ωστόσο σίγουρα οι καναλάρχες θα εκφράσουν το ενδιαφέρον τους για να συνεργαστούν με τη σπουδαία σεναριογράφο, καθώς κάτι τέτοιο Θα φέρει σίγουρη επιτυχία!

Το έγκλημα που συγκλόνισε!

Στις 23 Αυγούστου του 1909 έγινε ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα στην ελληνική ιστορία. Ο λόγος για την δολοφονία 15 κατοίκων στο χωριό Καλοκαιρινές Κυθήρων από τον Α. Λ. Ο δολοφόνος και κάτοικος του νησιού λέγεται πως αναγκάστηκε να φύγει από το νησί, ύστερα από ενέδρα που στήθηκε εναντίον του, με στόχο τη συκοφαντική δυσφήμησή του. Μετακόμισε στην Αθήνα, όπου τα προβλήματά του συνεχίσθηκαν.

Εξαγριωμένος από την άδικη αντιμετώπιση της κοινωνίας, όπως ήταν πεπεισμένος, αποφάσισε να εκδικηθεί. Επέστρεψε στα Κύθηρα και οπλισμένος με ένα μαχαίρι, δολοφόνησε 15 κατοίκους του νησιού. Μαρτυρίες αναφέρουν πως βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ και υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Λίγες ώρες μετά το φονικό, συνελήφθη. Στις φυλακές του Ναυπλίου διέπραξε μία ακόμα δολοφονία, αποκτώντας το ψευδώνυμο «Καπετάν Δεκάξι», λόγω του αριθμού των θυμάτων του. Στο κελί του άφησε την τελευταία του πνοή.

Το άγριο έγκλημα των Κυθήρων είναι από τις πρώτες περιπτώσεις μαζικής δολοφονίας στην Ελλάδα.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Έφυγε από τη ζωή η Μαρινέλλα

Σε ηλικία 87 ετών έφυγε από τη ζωή η...

Περί της αύξησης του Κατώτατου Μισθού

Μεγάλη επικοινωνιακή καταιγίδα για την μεικτή αύξηση του 4,5%...

Εργαστήριο site-specific performance & artist residency στη λίμνη Καϊάφα

Ένα ξεχωριστό τετραήμερο εργαστήριο καλλιτεχνικής έρευνας και πρακτικής, με...
00:00:00

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Με ομιλίες Παπανδρέου και Βενιζέλου η 2η μέρα – Το πρόγραμμα εργασιών

Στη δεύτερη μέρα του 4ου Τακτικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ,...

Ιερα Μητρόπολη Κυθήρων: Σύναξη της Σχολής Γονέων και Κηδεμόνων

Τό Σάββατον 28 Μαρτίου 2026 στό Πνευματικό Κέντρο Ποταμοῦ καί τήν Κυριακή 29 Μαρτίου 2026 στό Λεοντσίνειο Πνευματικό Κέντρο...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img