Πριν από πολύ καιρό, σε έναν τόπο μακρινό, ήταν ένα μέρος γεμάτο χιόνι και πάγο, ο βόρειος πόλος.

Εκεί ζούσε ο Μίμης το πολικό αρκουδάκι. Μα τελευταία έκανε ασυνήθιστη ζέστη.
Ο πάγος είχε αρχίσει να σπάει και το χιόνι να λιώνει…

Mια διαδραστική παράσταση αφήγησης με ζωντανή μουσική, εμπνευσμένη από τα βιβλία ”Το πολικό αρκουδάκι/Πού πας Λαρς” και ”Το πολικό αρκουδάκι/Λαρς πήγαινέ μας σπίτι” του Κleiner Eisbär. Η ιστορία του Μίμη, του πολικού αρκούδου που ψάχνει να βρει το σπίτι του μας κάνει να σκεφτούμε πώς καμιά φορά οι πράξεις των ανθρώπων μπορούν να επηρεάσουν και τα υπόλοιπα πλάσματα του πλανήτη μας. Μία βιωματική παράσταση σε σύνδεση με το φυσικό περιβάλλον όπου καλλιεργούνται η ενσυναίσθηση και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Ηλικίες: 4-8
Συμμετέχουν: Ειρήνη Νικολακοπούλου – αφήγηση/βιολί/κιθάρα,
Άννα Σερκεδάκη – αφήγηση/φλάουτο/κιθάρα
Διασκευή/Eπιμέλεια κειμένου/Πρωτότυπη μουσική/Στίχοι τραγουδιών: Ειρήνη Νικολακοπούλου, Άννα Σερκεδάκη
Διάρκεια:
Επιλογή I : 1 ώρα
Επιλογή II : 1 ώρα και 30 λεπτά
Στην δεύτερη επιλογή η παράσταση διαρκεί μία ώρα και στη συνέχεια κάνουμε παιχνίδι με το Μίμη το αρκουδάκι, μια μικρή εξερεύνηση στο φυσικό περιβάλλον ή μία χειροτεχνία εμπνευσμένη από την παράσταση με φυσικά υλικά που βρίσκουμε γύρω μας.
Τηλέφωνo επικοινωνίας: 6978 18 94 71

Η Άννα Σερκεδάκη είναι Φλαουτίστα και Μουσικοπαιδαγωγός. Πήρε δίπλωμά στο φλάουτο το 2013 στο Σύγχρονο Ωδείο και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές το 2016 στο ARTS – Βασιλικό Κονσερβατόριο της Mons στο Βέλγιο, με διπλωματική εργασία ‘’φλάουτο και μουσικοθεραπεία’’. Στη συνέχεια παρακολούθησε τον 3ετη κύκλο μετεκπαίδευσης μουσικοκινητικής αγωγής Orff στη σχολή Μωραΐτη το 2020 με πτυχιακή εργασία ‘’Μουσικοκινητική αγωγή Orff και παιδαγωγική του Δάσους’’. Έχει παρακολουθήσει πλήθως εκπαιδευτικών σεμιναρίων μουσικοκινητικής αγωγής Orff, φλάουτου και μουσικοθεραπείας. Η διαδρομή της γύρω από τη μουσική έχει κινηθεί σε τρεις βασικούς άξονες, με πρώτο την μουσική εκτέλεση: συμμετοχή σε συναυλίες κλασικής, jazz και σύγχρονης μουσικής με σύνολα μουσικής δωματίου, jazz σχήματα και ορχήστρες στο Βέλγιο, τη Γαλλία και την Ελλάδα. (Μεταξύ άλλων ορχήστρα Arts au carré, Κυματική Αθηνών/Υπνοδρόμιο, Somena jazz trio)
Επόμενος άξονας η μουσική παιδαγωγική: Εργάζεται από το 2013 ως δασκάλα φλάουτου, φλογέρας και μουσικoκινητικής αγωγής Orff σε Ωδεία, μουσικές σχολές, πολιτιστικά κέντρα και παιδικούς σταθμούς. Έχει εμψυχώσει εργαστήρια μουσικοκινητικής αγωγής στη Γερμανία (Focus Tanz, 2022), στις Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Όπερα από κούνια, 2023 & 2021) καθώς και ομάδες μουσικοκινητικής αγωγής στα δάση του Υμηττού και της Πάρνηθας.
Τελευταίος άξονας μουσική και ειδική αγωγή: Έχει κάνει πρακτική άσκηση στο ΠΙΚΠΑ Βούλας και στο κέντρο ημέρας Ηλιαχτίδα. Σήμερα παίζει μουσική με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού στα κέντρα Καρπός/Συνυπάρχειν και Λογομάθηση.

H Eιρήνη Νικολακοπούλου είναι μουσικός, αφηγήτρια και δασκάλα της τεχνικής Alexander. Σε μικρή ηλικία ξεκίνησε τις σπουδές τις στο κλασικό βιολί και στα θεωρητικά της μουσικής. Παράλληλα φοίτησε στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Παλλήνης όπου γνώρισε και άλλα μουσικά είδη και όργανα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικής αλλά και ελληνικής παραδοσιακής και οθωμανικής μουσικής. Μετά το πέρας των σπουδών της στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΑΠΘ, εκπαιδεύτηκε στην τέχνη της αφήγησης στη ”Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης” του ”Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών” στην Αθήνα όπου τώρα διδάσκει η ίδια ”Μουσική στην αφήγηση” και ‘’Τεχνική Alexander και εφαρμογές στην αφήγηση’’. Κατά τη διαμονή της στην Ολλανδία ολοκλήρωσε το ”Professional course of storytelling 2019” στο Mezrab Storytelling school στο Άμστερνταμ. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της στην τεχνική Alexander το 2023 στη σχολή ATCA στην Αθήνα υπό τη διεύθυνση της Βίκυς Παναγιωτάκη. Παρακολούθησε επίσης το ετήσιο σεμινάριο ”Εκπαίδευση στο Μουσείο” από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο στο οποίο εργάστηκε μετά την εκπαίδευσή της. Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια αφήγησης με εφαρμογές στην εκπαίδευση, παιδαγωγικής στη φύση, αφήγησης με άξονα την ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς κ.α. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται ενεργά στο χώρο της παραδοσιακής μουσικής συμμετέχοντας σε μουσικά σχήματα και φεστιβάλ. Παράλληλα παρουσιάζει παραστάσεις αφήγησης με πρωτότυπη μουσική για παιδιά και εκπαιδευτικά προγράμματα. Ακόμη, πραγματοποιεί εβδομαδιαία εργαστήρια για παιδιά με άξονες την αφήγηση και τη μουσική. Σε συνεργασία με την ‘’bond-us music’’ έχει ηχογραφήσει το παραμύθι ”O τόπος με τα χρυσά κλαδιά” σε δική της απόδοση και πρωτότυπη μουσική που κυκλοφορεί σε CD Album. Με τις παραστάσεις της έχει συμμετάσχει ως αφηγήτρια και μουσικός σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σας περιμένουμε στο προαύλιο του σχολείου του Καραβά, στις 20:00.
#portokalia #festivalportokalias #portokaliakids #kidsfriendly


Emoji Πορτοκαλιά Καραβά Κυθήρων

Πολιτιστικός Σύλλογος από το 1977
Πατρίκιος Γεωργική Σχολή
Καραβάς Κυθήρων, 80200
http://www.portokalia.org

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3 × 1 =