Παρ, 19 Δεκ 2025
14 C
Cythera

Η Liberation ραπίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη που βρίσκεται στο Παρίσι

O Αυστριακός Ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Χάνες Χάιντε, αναρωτιέται: «Γιατί είναι εύκολο να παρακολουθούνται πολίτες στην Ελλάδα; Μήπως η Ελλάδα βρίσκεται στον δρόμο να καταστεί αυταρχικό κράτος;».

Την ημέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται το Παρίσι για να συναντηθεί με τον Εμανουέλ Μακρόν, η γαλλική εφημερίδα Liberation τον ραπίζει και μάλιστα με ηχηρό τρόπο. Δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Στην Ελλάδα η ακροδεξιά είναι επικεφαλής του “βαθέος κράτους”».

Το δημοσίευμα της έγκυρης γαλλικής εφημερίδας επιβεβαιώνει πως δεν έχει τέλος ο διεθνής διασυρμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα.

Η γαλλική εφημερίδα ξεκινά το δημοσίευμα με τις νέες αποκαλύψεις του Χρήστου Σπίρτζη την περασμένη Παρασκευή για παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου με το Predator. «Η νέα αποκάλυψη σφίγγει τη θηλιά γύρω από τον πρωθυπουργό και αρχηγό του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας», επισημαίνει η Liberation ενώ θέτει ερωτήματα για το τεράστιο σύστημα ελέγχου που έχει τεθεί σε εφαρμογή από την κορυφή του κράτους.

Θυμίζει επίσης την προαγωγή της Μαριάνθης Παγουτέλη ως αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, που «θρηνούσε σε blog “που ο Χίτλερ δεν εξολόθρευσε εντελώς τους Εβραίους”», υπενθυμίζοντας ότι το 2007 είχε ζητήσει την αθώωση ενός «διαβόητου αρνητή του Ολοκαυτώματος, του Κωνσταντίνου Πλεύρη, συγγραφέα του βιβλίου “Οι Εβραίοι, όλη η αλήθεια”, για ρατσιστικά σχόλια και υποκίνηση μίσους. Δικηγόρος του ήταν ο γιος του, Θάνος Πλεύρης… πλέον υπουργός Υγείας!» παρατηρεί, ενώ σημειώνει ότι η προαγωγή της δικαστικού έχει προκαλέσει αντιδράσεις ακόμη και μέσα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Η Liberation, που επισημαίνει ότι στοιχεία για το σκάνδαλο των υποκλοπών έρχονται καθημερινά στο φως καθώς και νέα θύματα παρακολούθησης, έχει μιλήσει με καθηγητές Πανεπιστημίων στην Ελλάδα και τη Γαλλία, δημοσιογράφους μεταξύ των οποίων ο Δημήτρης Ψαρράς της «Εφ.Συν.» που έχει κάνει εκτενές ρεπορτάζ για τη Μαριάνθη Παγουτέλη, αλλά και με ευρωβουλευτές, μέλη της επιτροπής PEGA, μεταξύ των οποίων ο Αυστριακός των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Χάνες Χάιντε, ο οποίος αναρωτιέται: «Γιατί είναι εύκολο να παρακολουθούνται πολίτες στην Ελλάδα; Μήπως η Ελλάδα βρίσκεται στον δρόμο να καταστεί αυταρχικό κράτος;».

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Ανακοίνωση Επιτροπής Δράσης για την Αναγέννηση του Μυλοποτάμου

Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2025, μετά από σχετική πρόσκληση...

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Κατηχητικῶν Σχολείων

Τό Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025 τό ἀπόγευμα καί περί...

Στασιμότητα στην αυτοπαραγωγή και «πάγωμα» των ενεργειακών κοινοτήτων μετά τη μετάβαση στο net billing

Οι ενεργειακές κοινότητες και η αυτοπαραγωγή αποτελούν τα κυριότερα...

Χριστουγεννιάτικες ευχές από τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών

Με μια ιδιαίτερης αισθητικής χριστουγεννιάτικη εικόνα, εμπνευσμένη από τη...

Ο Βασίλης Ξ. Σπηλιωτόπουλος υπογράφει το βιβλίο «Λαθρεπιβάτης μιας ζωής» στον ΙΑΝΟ

Στον πολιτιστικό χώρο ΙΑΝΟ της Αθήνας θα βρίσκεται την...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img