Δευ, 28 Απρ 2025
15.9 C
Cythera

Λ. Μενδώνη για Γλυπτά Παρθενώνα: Κάποιοι επιλέγουν να πορεύονται με βάση μικροκομματικούς υπολογισμούς

Στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα με αφορμή δηλώσεις του σχετικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα, απαντά η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ. “Σε ένα τόσο μεγάλο και εθνικό ζήτημα θα αναμέναμε τη συστράτευση όλων. Κάποιοι επιλέγουν και στο θέμα αυτό, να πορεύονται με βάση το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά, τους μικροκομματικούς τους υπολογισμούς”, σημειώνει η Λ. Μενδώνη.

Ακολουθεί ολόκληρη η απάντηση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού:

“Η κυβέρνηση, από την αρχή της θητείας της κινήθηκε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα, προκειμένου να υλοποιηθεί ο εθνικός στόχος της οριστικής επιστροφής και της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα, στο Μουσείο της Ακρόπολης. Οι ενέργειές της είχαν ως αποτέλεσμα την απόφαση της ΟΥΝΕΣΚΟ, τον Σεπτέμβριο 2021 που αναγνωρίζει το θέμα ως διακρατικό, την οριστική επανένωση του θραύσματος Fagan, την ενίσχυση του διεθνούς κλίματος και την πλήρη μεταστροφή της κοινής γνώμης στη Βρετανία υπέρ του ελληνικού αιτήματος.

Ο κ. Τσίπρας, που επί τεσσεράμισι χρόνια ως πρωθυπουργός, δεν έκανε απολύτως τίποτα για την προώθηση του εθνικού μας αιτήματος, της επιστροφής των Γλυπτών στην Αθήνα, σήμερα εμφανίζεται να ανησυχεί. Οφείλει να γνωρίζει ότι η κυβέρνηση αυτή, όπως έχει πολλές φορές αποδείξει, ξέρει να διαπραγματεύεται και να κατακτά τους στόχους της. Αυτό κάνει και στην περίπτωση της οριστικής επιστροφής των Γλυπτών στην Αθήνα, με βάση την πάγια θέση της χώρας μας, ότι δηλαδή δεν αναγνωρίζει στο Βρετανικό Μουσείο νομή, κατοχή και κυριότητα των Γλυπτών. Σε ένα τόσο μεγάλο και εθνικό ζήτημα θα αναμέναμε τη συστράτευση όλων. Κάποιοι επιλέγουν και στο θέμα αυτό, να πορεύονται με βάση το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά, τους μικροκομματικούς τους υπολογισμούς”.

Δημοφιλή Άρθρα

Οι βασικές διαφορές μεταξύ Χριστιανών Ορθοδόξων και Καθολικών

Η Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν ενωμένη με τους Καθολικούς μέχρι...

Δύο νέες θέσεις ιατρών προκηρύσσει το Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων – «Τριφύλλειο»

Δύο νέες μόνιμες θέσεις ιατρών προκηρύσσει το Γενικό Νοσοκομείο...
00:48:07

Χωρίς χάρτη στα Κύθηρα (βίντεο)

Νότια της Πελοποννήσου, στην είσοδο του Λακωνικού κόλπου, εκεί...

Η γύρα της Παναγίας στον Καραβά και την Πλατειά Άμμο

Με κατάνυξη και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε και φέτος στα πλαίσια...

Υποδοχή της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας και ορκωμοσία νέας νοσηλεύτριας στο Νοσοκομείο Κυθήρων

Σε κλίμα κατάνυξης και σεβασμού προς την τοπική θρησκευτική...
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img