Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Κύθηρα: Οξύνεται η αντιπαράθεση Σπηλιοτόπουλου με Χαρχαλάκη

Κύθηρα: Οξύνεται η αντιπαράθεση Σπηλιοτόπουλου με Χαρχαλάκη

«Θα τους τσακίσουμε στην νομιμότητα» υπόσχεται ο δικηγόρος και προσφεύγει στη Δικαιοσύνη και το Συνήγορο του πολίτη.

Βασίλης Σπηλιωτόπουλος

Οξύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ του δικηγόρου Βασίλη Σπηλιοτόπουλου και της Δημοτικής Αρχής των Κυθήρων, με τον κ. Σπηλιοτόπουλο να παίρνει την πρωτοβουλία για να θέσει τέλος στις «παραλείψεις και λάθη στην παροχή βασικών δημοτικών υπηρεσιών». Ο δικηγόρος και ιδιοκτήτης κατοικίας στον οικισμό Αρωνιαδίκων ανακοίνωσε την πρόθεσή του να καταθέσει προσφυγές και καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές, καλώντας τους πολίτες του νησιού να συνυπογράψουν το κείμενο της προσφυγής. Ο κ. Σπηλιοτόπουλος υποσχέθηκε να δράσει με νομικά μέσα, επιδιώκοντας να επιστρέψει η δικαιοσύνη και η ομαλότητα στη διαχείριση των τοπικών ζητημάτων, έχοντας ως στόχο τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. Διαβάστε την ανακοίνωση που μας έστειλε:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΣΙΡΙΓΩΤΕΣ & ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

Τσιριγώτες, φίλοι των Κυθήρων με σπίτια στο νησί η ώρα των λόγων ετελείωσε.

Η ώρα της δράσης των πολιτών έφτασε.

Τις επόμενες ημέρες ξεκινούμε προσφυγές και καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες του Ελληνικού κράτους για το θέμα των ολιγωριών, παραλείψεων και λαθών του δήμου, του δημάρχου, των όποιων υπευθύνων στην παροχή των πρωταρχικών και βασικών υπηρεσιών που ένα ευνομούμενο κράτος οφείλει να παρέχει στους πολίτες του.
Ως πρώτο βήμα θα προσφύγουμε στον “Συνήγορο του πολίτη”, ενώ ταυτόχρονα θα ενημερώσουμε τα κόμματα στην Βουλή.

Όσοι από εσάς υποστήκατε ή/και εξακολουθείτε να υφίσταστε τις ταλαιπωρίες της έλλειψης νερού, της κακής λειτουργίας ενός σαθρού αποχετευτικού, όσοι καθηλωθήκατε το καλοκαίρι σε μια αφόρητη κατάσταση με κινδύνους για την ίδια σας την ΥΓΕΙΑ, μπορείτε να συνυπογράψετε το κείμενο της προσφυγής. Μέσα στην εβδομάδα θα σας ενημερώσουμε για τον τρόπο.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι για την προσφυγή στον συνήγορο του πολίτη δεν θα υπάρξει καμιά οικονομική επιβάρρυνση για κανέναν.

Οφείλω από τώρα να διευκρινίσω τα εξής πολύ σημαντικά:
– Η κινήσεις αυτες δεν έχουν καμιά αντιπολιτευτική διάθεση, δε συγχρωτίζονται με όποιον πολιτικό σχηματισμό.
– Δεν τίθεται καμιά πρόθεση πολιτικής φιλοδοξίας, καθώς ούτε ψηφίζω ούτε πρόκειται να ασχοληθώ με τα αυτοδοικητικά του δήμου Κυθήρων ή να διεκδικήσω κάποιο αξίωμα στο νησί.

Όλα αυτά προέρχονται από τη δίκαιη αγανάκτηση και οργή των πολιτών έναντι μιας ανεπαρκούς δημοτικής αρχής, η οποία ενώ επί δέκα περίπου χρόνια ασκεί εξουσία, καθώς έχει ξοδέψει εκατομμύρια ευρώ σε έργα (sic) αμφιβόλου ως και μηδενικής ουσίας, άφησε τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης στο έλεος του χρόνου, κάνοντας αποσπασματικές και αναποτελεσματικές παρεμβάσεις, για τις οποίες ο κύριος Χαρχαλάκης απαιτεί να τον αναγνωρίσουμε και δοξάσουμε ως υπόδειγμα αυτοδοικητικού παράγοντα. Ε ΟΧΙ!!
Η υποχρέωση του δήμου και του δημάρχου κύριε Χαρχαλάκη είναι να κάνει ότι, μα ότι είναι δυνατό για να παρέχει τις πρωταρχικές και βασικές υπηρεσίες στους πολίτες στους οποίους και είναι ουσιαστικά υπόλογος.

Τα “έκανα ότι μπορούσα” – “τραβάνε πολλά οι δεξαμενές” κ.λπ. κ.λπ. είναι ανόητες και αβάσιμες δικαιολογίες για να καλύψουν την πολύχρονη πλημμελή εκπλήρωση των καθηκόντων σας.

Πολύ περισσότερο δε που την ώρα της κρίσης ο υπεύθυνος(?) δήμαρχος προτίμησε να μεταβεί για διακοπές στα Αντικύθηρα… Όταν μάλιστα επέστρεψε αντί να συνδράμει και να ακούσει την φωνή αγωνίας των πολιτών, κατά τη συνήθη φοβική και ανεύθυνη του τακτική προτίμησε να αγνοεί, να ειρωνεύεται και να εκφοβίζει όσους πολίτες απαιτούσαν τα αυτονόητα – μια αξιοπρεπή, ασφαλή διαμονή στο νησί των Κυθήρων.

Φίλοι Τσιριγώτες έχω λάβει αμέτρητα μηνύματα συμπαράστασης και συμπαράταξης και σας ευχαριστώ.

Ένα μόνο μπορώ να σας υποσχεθώ:
Θα τους τσακίσουμε στην νομιμότητα.
Γιατί σε μια ευνομούμενη κοινωνία πρωταρχικά είναι το δίκαιο, η αρμονική συμβίωση, η ανεκτικότητα που απαιτεί το κοινωνικό συμβόλαιο, όλα όσα έχουν καταπατήσει η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος προσωπικά.

Τέλος άσχετα με τα παραπάνω θέλω με κάθε ειλικρίνεια να ζητήσω μια χάρη από τους δημότες των Κυθήρων:

Στις επόμενες εκλογές μη ψηφίσετε φελλούς. Αυτοί επιπλέουν μα δεν κολυμπούν…

blank

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

three + 2 =