Το πέρασμα της κακοκαιρίας “Adel” έζησαν σήμερα τα Κύθηρα, με το νησί να πλήττεται από επίμονες βροχοπτώσεις, ανέμους από νότιες διευθύνσεις και, κατά τόπους, ισχυρή χαλαζόπτωση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέξαμε από τον Μετεωρολογικό Σταθμό Φρατσίων, το 24ωρο χαρακτηρίζεται από συνεχή βροχόπτωση, πολύ υψηλή υγρασία και έντονες νεφώσεις.
Ο Καλαμίτης Μηνάς Καλλίγερος μας ανέφερε ότι έπεσε χαλάζι τόσο μεγάλο που ξεπερνούσε το μέγεθος κάστανου.
Η χαλαζόπτωση σημειώθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλά με αρκετή ένταση, στοιχείο που συνδέεται με τα ισχυρά ανοδικά ρεύματα που συνοδεύουν συχνά τέτοιες κακοκαιρίες.
Ο Νοέμβρης κλείνει με βαριά υγρασία και μεγάλο ύψς βροχόπτωσης
Τα στοιχεία του Μετεωρολογικού Σταθμού των Φρατσίων δείχνουν ήδη έναν πολύ υγρό Νοέμβριο στα Κύθηρα, με τις βροχές να έχουν φτάσει τα 84,6 mm έως 28 του μηνός.
Η “Adel” έρχεται να προσθέσει ακόμη σημαντικό όγκο νερού, αφού η σημερινή βροχόπτωση είναι διαρκής και τοπικά έντονη.
Οι νότιοι άνεμοι που κυριαρχούν αυτές τις μέρες ευνοούν τις συνθήκες έντονης υγρασίας και την εκδήλωση εκτεταμένων φαινομένων.

Πρόγνωση 48ώρου: Η “Adel” επιμένει
Με βάση την κίνηση του συστήματος και τα τοπικά δεδομένα, τα Κύθηρα θα συνεχίσουν να επηρεάζονται από το κύμα κακοκαιρίας.
Η βροχή θα συνεχιστεί κατά διαστήματα
Πολύ υψηλή πιθανότητα νέων επεισοδίων μέσα στο βράδυ και αύριο.
Νότιοι άνεμοι
Ριπές που ενδέχεται να φτάνουν τα 60–70 km/h, κυρίως σε Καψάλι – Χώρα – Ποταμό.
Πιθανότητα νέας χαλαζόπτωσης
Ιδιαίτερα αν αναπτυχθούν τοπικές καταιγίδες στο νότιο-νοτιοδυτικό τόξο του νησιού.
Μικρή εξασθένηση από μεθαύριο
Η “Adel” δείχνει σημάδια σταδιακής μετατόπισης, όμως οι βροχές δεν θα κοπούν απότομα.Η κακοκαιρία “Adel” συνεχίζει να επηρεάζει τα Κύθηρα, και αναμένονται νέα φαινόμενα μέσα στο επόμενο 24ωρο.













