navagio-metanastes
Φωτογραφία Αρχείου

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση διάσωσης ιστιοφόρου σκάφους στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Διακοφτίου Κυθήρων από το Λιμενικό Σώμα. Σύμφωνα με τον AdelinFM τα δέκα μέλη του πληρώματος, όλοι πολωνικής καταγωγής, είναι σώα και καλά στην υγεία τους.

Το Πολεμικό Ναυτικό συνέβαλε σημαντικά στην επιχείρηση, καθώς ένα ελικόπτερο Super Puma μετέφερε τους διασωθέντες στο αεροδρόμιο Κυθήρων. Για προληπτικούς λόγους, ειδοποιήθηκε και το ΕΚΑΒ.

Η επιχείρηση συντονίστηκε με άμεση κινητοποίηση από το Λιμενικό Σώμα, με ένα περιπολικό, τρία παραπλέοντα σκάφη και το ελικόπτερο να επιχειρούν υπό αντίξοες συνθήκες λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή. Από τα πρώτα λεπτά, ενημερώθηκε και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κυθήρων, κ. Γιάννης Κατσανεβάκης, για την πιθανή συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου σε οποιαδήποτε ανάγκη.

Η επιχείρηση αυτή αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο των σωστικών δυνάμεων στην περιοχή και την άμεση αντίδρασή τους σε περιστατικά κινδύνου στη θάλασσα. Το Λιμενικό Σώμα όπως έχει αναφερθεί στο παρελθόν και από θεσμικούς φορείς, χρειάζεται περισσότερη ενίσχυση στην δύσκολη  περιοχή της θάλασσας των Κυθήρων.

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

four × one =