agia-elesa
Adelin FM - YouTube

Σήμερα, 1η Αυγούστου, τα Κύθηρα γιορτάζουν με ιδιαίτερη ευλάβεια τη μνήμη της Αγίας Ελέσας, της πολιούχου και προστάτιδας του νησιού. Η Αγία Ελέσα, η οποία έζησε τον 4ο αιώνα μ.Χ., αποτελεί ένα σημαντικό θρησκευτικό σύμβολο για τους κατοίκους των Κυθήρων, καθώς η θυσία και η πίστη της ενσαρκώνουν τα ιδανικά της χριστιανικής πίστης και αγάπης.

Η κεντρική εκδήλωση της ημέρας πραγματοποιείται στον Ιερό Ναό της Αγίας Ελέσας στο ομώνυμο μοναστήρι, το οποίο βρίσκεται σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία με θέα στο απέραντο γαλάζιο του Ιονίου Πελάγους. Πλήθος πιστών, ντόπιων και επισκεπτών, συγκεντρώνεται κάθε χρόνο για να τιμήσει τη μνήμη της Αγίας με θρησκευτική κατάνυξη και λατρευτικές τελετές.

Η ημέρα ξεκινά με Θεία Λειτουργία, ακολουθούμενη από λιτανεία της εικόνας της Αγίας, που καταλήγει στο προαύλιο του μοναστηριού, όπου οι παρευρισκόμενοι απολαμβάνουν τοπικά κεράσματα και συμμετέχουν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η γιορτή της Αγίας Ελέσας είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για το νησί, που ενισχύει την πνευματικότητα και την αλληλεγγύη των κατοίκων, ενώ παράλληλα προσελκύει επισκέπτες που επιθυμούν να βιώσουν αυτήν την αυθεντική θρησκευτική εμπειρία.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

16 + twenty =