Σάβ, 20 Δεκ 2025
14.2 C
Cythera

Κύθηρα: €750 το κόστος των φετινών διακοπών (βίντεο)

Τα Κύθηρα ακούγονται παντού ως covid-free ενώ η διαδικασία για τον εμβολιασμό του συνόλου του εντόπιου πληθυσμού συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ1 σήμερα το πρωί, στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» με τους δημοσιογράφους Γιάννη Σκάλκο και Κώστα Λασκαράτο, το μέσο κόστος των φετινών διακοπών στα Κύθηρα θα στοιχίσει περίπου €750 για μία τετραμελή οικογένεια.

Γενικότερα, από 691 ευρώ έως ευρώ 1.018 ευρώ κυμαίνεται κατά μέσο όρο το κόστος διακοπών για μια τετραμελή οικογένεια σε ένα από τα 10 covid free νησιά για 7ημέρες για τον μήνα Αύγουστο.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ1 , το συνολικό κόστος διακοπών ( δηλαδή διαμονή και μεταφορικά) σε ένα από τα παρακάτω covid free νησιά για 7 ημέρες για μια τετραμελή οικογένεια με δύο παιδιά είναι το εξής:

1.Μήλο: Συνολικό κόστος των 691 ευρώ
2.Πόρο: Συνολικό κόστος 538 ευρώ
3.Σπέτσες: Συνολικό κόστος 909 ευρώ
4.Κύθηρα: Συνολικό κόστος 750 ευρώ
5. Πάτμο: Συνολικό κόστος 789 ευρώ
6.Ιθάκη Συνολικό κόστος 940 ευρώ
7.Σύμη :Συνολικό κόστος 1.018 ευρώ
8.Σκύρος:Συνολικό κόστος 654 ευρώ
9.Σαμοθράκη: Συνολικό 941 ευρώ
10. Αλόννησο :Συνολικό 650 ευρώ

Δείτε αναλυτικά τους παρακάτω πίνακες:

kythira
Όπως διαπιστώνεται από τους παραπάνω πίνακες για τα covid-free νησιά το πιο υψηλό κόστος διακοπών για μια τετραμελή οικογένεια είναι στη Σύμη, στα 1.018 ευρώ (τα εισιτήρια για τους επιβάτες είναι στα 318 ευρώ, για το αυτοκίνητο είναι 220 ευρώ, διαμονή σε ξενοδοχείο για 7 η μέρες είναι στα 480 ευρώ).

Ωστόσο το πιο χαμηλό κόστος διακοπών για μια τετραμελή οικογένεια είναι στην Αλόννησο, στα 650 ευρώ ευρώ ( τα εισιτήρια για τους επιβάτες είναι στα 120 ευρώ, για το αυτοκίνητο είναι 60 ευρώ, διαμονή σε ξενοδοχείο για 7 η μέρες είναι στα 420 ευρώ και διόδια-καύσιμα 50 ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το κόστος των μεταφορικών έχει να κάνει με πάρα πολλούς παράγοντες όπως είναι η απόσταση και βεβαίως η απόσταση που υπάρχει στην γραμμή.

Για την τουριστική σεζόν στα Αστυπάλαια μίλησε μεταξύ άλλων δήμαρχος του νησιού, Νικόλαος Κομηνέας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ. Όπως είπε με την ολοκλήρωση των εμβολιασμών στο νησί, «η Αστυπάλαια πράγματι θα είναι covid-free και θα είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους επισκέπτες με τις συνθήκες ασφάλειας που πρέπει να τηρήσουμε και βεβαίως τα μέτρα και τα πρωτόκολλα τα οποία θα βγουν στο επόμενο διάστημα ούτως ώστε να έχουμε μια τουριστική περίοδο η οποία θα είναι πάρα πολύ καλή και αποδοτική».

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

00:02:07

Παραδοσιακή κατοικία στον Ποταμό Κυθήρων

Στην καρδιά του Ποταμού Κυθήρων, ενός από τους πιο...

Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Κυθήρων: Ευχές

Ο Ναυτικός ΑθλητικόςΌμιλος Κυθήρων,σας εύχεταιχαρούμενες γιορτέςκαι ένα νέο έτος...

Κυθηραϊκός Σύνδεσμος – Μορφωτικό Κέντρο Κυθήρων: Καλά Χριστούγεννα & Ευτυχισμένο το Νέο Έτος

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυθηραϊκού Συνδέσμου – Μορφωτικού Κέντρου...

Ευχές Διοίκησης και Προσωπικού Τριφυλλείου Νοσοκομείου

Ο Διοικητής και το προσωπικό του Γ.Ν. – Κ.Υ....

«Για τη συνέλευση»

Έλαβα στο κινητό μου μια πρόσκληση για γενική συνέλευση...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img