Σάβ, 31 Ιαν 2026
16.5 C
Cythera

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα

Συνεχίζεται σήμερα, Μ. Παρασκευή, και αναμένεται σταδιακά να κορυφωθεί, η έξοδος των Θεσσαλονικέων προς την περιφέρεια για τον εορτασμό του Πάσχα.

Η κυκλοφορία στα εθνικά οδικά δίκτυα που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με την Κατερίνη, την Καβάλα, τις Σέρρες και τη Χαλκιδική εξελίσσεται -μέχρι στιγμής- ομαλά, με τις Αρχές να λαμβάνουν αυξημένα μέτρα τροχαίας.

Κατά το τελευταίο 24ωρο (Μ. Πέμπτη) πέρασαν από τα διόδια των Ν. Μαλγάρων 14.782 οχήματα (ρεύμα εξόδου), ενώ εισήλθαν στη Θεσσαλονίκη 14.205 οχήματα.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα η κίνηση στον υπεραστικό σταθμό ΚΤΕΛ «Μακεδονία», όπου τα λεωφορεία αναχωρούν με πληρότητες που φθάνουν σχεδόν το 100%, ιδιαίτερα προς την Αθήνα, αλλά και τους δημοφιλείς προορισμούς, πασχαλινούς και μη, όπως είναι η Κέρκυρα, ο Βόλος, τα Ιωάννινα, η Καστοριά, η Καβάλα κ.ά. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΚΤΕΛ «Μακεδονία», όπου υπάρχει αυξημένη ζήτηση προγραμματίζονται έκτακτα δρομολόγια.

Ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα λαμβάνει καθ’ όλη τη διάρκεια της πασχαλινής περιόδου η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης που βρίσκεται επί ποδός τόσο κατά μήκος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου όσο και σε βασικούς οδικούς άξονες στις εξόδους και εισόδου της πόλης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τροχαίας, εκτός των συνηθισμένων ελέγχων που θα πραγματοποιούνται σε εμφανείς θέσεις, έλεγχοι θα πραγματοποιούνται και με τη χρήση συμβατικών υπηρεσιακών οχημάτων, με σκοπό να συνετιστούν οι οδηγοί, οι οποίοι δε συμμορφώνονται με τους κανόνες του ΚΟΚ, αλλά παράλληλα να δημιουργηθεί κλίμα συνειδητής συμμόρφωσης.

Για την περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης σήμερα, Μ. Παρασκευή, από τις 6 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών (από την αερογέφυρα Θέρμης έως τον κόμβο Ν. Μουδανιών), Θεσσαλονίκης – Καβάλας (από τη Χ.Θ. 11+340 έως τη Χ.Θ. 97+550) και Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, (Ε.Ο.16), από την αερογέφυρα Θέρμης έως τα όρια της Π.Ε. Θεσσαλονίκης (κόμβος Αγίας Αναστασίας). Ανάλογοι περιορισμοί θα ισχύσουν τη Δευτέρα του Πάσχα από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ, στο ρεύμα εισόδου των παραπάνω οδικών δικτύων.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

«Όλοι Μαζί, Κύθηρα – Αντικύθηρα» για ψήφισμα μειωμένου ΦΠΑ: Θετικό βήμα, η ευθύνη πλέον στην κυβέρνηση

Η παράταξη «Όλοι Μαζί, Κύθηρα – Αντικύθηρα» χαρακτηρίζει ως...

AQUA JEWEL: Τροποποιήσεις Δρομολογίων

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών...

AQUA JEWEL: Νέες τροποποιήσεις δρομολογίων

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών...

AQUA JEWEL: Ακύρωση δρομολογίου από Κύθηρα προς Κίσσαμο

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι σήμερα, Τρίτη 27/1, το...

Βάσω Μπόγρη: Έκθεση του Υπουργείου Οικονομικών αποκαλύπτει παράνομες πρακτικές στον Δήμο Σαλαμίνας

Σοβαρά ευρήματα για τη λειτουργία του Δήμου Σαλαμίνας αποκαλύπτει,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img