Τρί, 06 Μαΐ 2025
18.9 C
Cythera

Κορωνοϊός: Νέο σοκ με 3.586 νέα κρούσματα, 699 διασωληνωμένους και 51 θανάτους

Με το δείκτη θετικότητας να έχει ξεπεράσει το 12% και τα νοσοκομεία της Αττικής, να βρίσκονται σε οριακή κατάσταση, η εικόνα της εξάπλωσης της πανδημίας στη χώρα μπορεί να χαρακτηριστεί «σκοτεινή». Νέα αρνητικά ρεκόρ καταγράφονται σήμερα, βάσει των στοιχείων του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη 23 Μαρτίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε:

«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.586, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 242.347 (ημερήσια μεταβολή +1.5%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 80 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.965 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 51, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.582 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 699 (65.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 81.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.613 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 518 (ημερήσια μεταβολή +31.47%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 482
ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).»

Δημοφιλή Άρθρα

Οι βασικές διαφορές μεταξύ Χριστιανών Ορθοδόξων και Καθολικών

Η Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν ενωμένη με τους Καθολικούς μέχρι...

Για να μην μας «τρελάνει» κανένας Ηλιόπουλος: Μαθήματα ακτοπλοϊκής συνέπειας στα Κύθηρα

Σήμερα, Δευτέρα 28 Απριλίου 2025, ισχύει απαγορευτικό απόπλου λόγω...
00:06:25

Open TV: Βασικές ειδικότητες δεν υπάρχουν στο νοσοκομείο Κυθήρων

Έρμαιο σοβαρών ανεπαρκειών το νοσοκομείο Κυθήρων, όπου η έλλειψη προσωπικού,...

Νέα ακύρωση δρομολογίων του “Aqua Jewel” – Θλιβερή πραγματικότητα που έγινε καθεστώς

Με νέα ανακοίνωσή της, η εταιρεία ΤΖΑΜΠΟ ΤΖΕΤ Ν.Ε....

Ευκαιρία εργασίας στον Αυλέμονα Κυθήρων

Αναζητούμε άτομο για εργασία στον τομέα καθαριότητας σε ενοικιαζόμενα...
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img