Η Κομματική Οργάνωση Κυθήρων εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τη μεγάλη πυρκαγιά που πλήττει το νησί και παρεμβαίνει άμεσα για την ενίσχυση των μέτρων αντιμετώπισής της:
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για την πυρκαγιά στα Κύθηρα
Η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί στην περιοχή Πιτσινάδες στα Κύθηρα συνεχίζει να καίει με αμείωτη ένταση λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν στο νησί και ελλείψει εναέριων μέσων καθώς οι περιοχές είναι δύσβατες. Οι προσπάθειες των πυροσβεστών, των εθελοντών, των κατοίκων είναι συνεχείς κάτω από αντίξοες συνθήκες προκειμένου να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο.
Τηλεφωνική παρέμβαση για την φωτιά στα Κύθηρα προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Κεφαλογιάννη πραγματοποίησε ο Νίκος Αμπατιέλος, βουλευτής Α’ Πειραιά του Κόμματος. Μετέφερε την ανησυχία των κατοίκων και τις εκκλήσεις τους για την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στο μέτωπο.
Κρίσιμο ζήτημα είναι η ασφάλεια των εργαζομένων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους εργασίας λόγω του πυκνού καπνού που έχει σκεπάσει το νησί και κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας τους. Να ενισχυθούν τα εναέρια μέσα όσο είναι ακόμα μέρα προκειμένου να μην εξαπλωθεί ανεξέλεγκτα η πυρκαγιά.
Καλούμε τους κατοίκους του νησιού να είναι σε ετοιμότητα. Οι δυνάμεις του Κόμματος παραμένουν στην διάθεση των αρχών για οτιδήποτε ζητηθεί.
26/07/2025











