Παρ, 19 Δεκ 2025
14 C
Cythera

Κατατέθηκε η τροπολογία για τον κατώτατο μισθό

Κατατέθηκε η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας στο νομοσχέδιο, με τίτλο «Πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και διαχείριση κινδύνων στον δημόσιο τομέα», με την οποία επισπεύδεται η εκκίνηση και η διεξαγωγή της διαδικασίας για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού για το 2023, προκειμένου ο νέος αυξημένος κατώτατος μισθός να αρχίσει να ισχύει από την 1η Απριλίου 2023.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τροπολογία:

α) Η αποστολή έγγραψης πρόσκλησης από την Επιτροπή Συντονισμού της διαβούλευσης προς εξειδικευμένους επιστημονικούς και ερευνητικούς φορείς για τη σύνταξη έκθεσης για την αξιολόγηση του ισχύοντος νομοθετημένου κατώτατου μισθού θα πραγματοποιηθεί έως τις 20 Ιανουαρίου 2023.

β) Η σύνταξη και η υποβολή της έκθεσης θα λάβουν χώρα το αργότερο έως τις 3 Φεβρουαρίου 2023.

γ) Η διαβίβαση του υπομνήματος και της τεκμηρίωσης κάθε διαβουλευομένου από την Επιτροπή Συντονισμού της διαβούλευσης προς τους λοιπούς εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων, με πρόσκληση για προφορική διαβούλευση, θα πραγματοποιηθεί το αργότερο έως τις 10 Φεβρουαρίου 2023.

δ) Η διαβίβαση όλων των υπομνημάτων και της τεκμηρίωσης των διαβουλευομένων, καθώς και της έκθεσης των εξειδικευμένων επιστημονικών και ερευνητικών φορέων, στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) προς σύνταξη Σχεδίου Πορίσματος Διαβούλευσης, θα πραγματοποιηθεί το αργότερο έως τις 20 Φεβρουαρίου 2023.

ε) Το σχέδιο του πορίσματος διαβούλευσης θα ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023.

στ) Τέλος, η εισήγηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προς το Υπουργικό Συμβούλιο για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού των υπαλλήλων και του κατώτατου ημερομισθίου των εργατοτεχνιτών θα υποβληθεί το αργότερο έως τις 10 Μαρτίου 2023.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Ανακοίνωση Επιτροπής Δράσης για την Αναγέννηση του Μυλοποτάμου

Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2025, μετά από σχετική πρόσκληση...

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Κατηχητικῶν Σχολείων

Τό Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025 τό ἀπόγευμα καί περί...

Στασιμότητα στην αυτοπαραγωγή και «πάγωμα» των ενεργειακών κοινοτήτων μετά τη μετάβαση στο net billing

Οι ενεργειακές κοινότητες και η αυτοπαραγωγή αποτελούν τα κυριότερα...

Χριστουγεννιάτικες ευχές από τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών

Με μια ιδιαίτερης αισθητικής χριστουγεννιάτικη εικόνα, εμπνευσμένη από τη...

Ο Βασίλης Ξ. Σπηλιωτόπουλος υπογράφει το βιβλίο «Λαθρεπιβάτης μιας ζωής» στον ΙΑΝΟ

Στον πολιτιστικό χώρο ΙΑΝΟ της Αθήνας θα βρίσκεται την...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img