βουνό με πυροσβεστικά

Μετά από συντονισμένες υπεράνθρωπες προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των εθελοντών, η πυρκαγιά που ξέσπασε τη νύχτα της Δευτέρας 16 Σεπτεμβρίου στην περιοχή “Βάνη” δυτικά των Κυθήρων κατασβέστηκε. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 00:20 σε χαμηλή δασική βλάστηση και, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, πήρε γρήγορα διαστάσεις και επεκτάθηκε σε δύσβατα σημεία, δυσκολεύοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Παρά τις δυσκολίες, οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν τα μέτωπα και, μετά από σκληρή μάχη με τις φλόγες κατά τη διάρκεια της νύχτας, οριοθέτησαν την πυρκαγιά. Αυτή την ώρα δεν υπάρχουν ενεργά σημεία, ωστόσο στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις λόγω του αυξημένου κινδύνου αναζωπυρώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιχείρηση συμμετείχαν πέντε πυροσβεστικά οχήματα με έντεκα πυροσβέστες, εθελοντές, καθώς και υδροφόρες του Δήμου Κυθήρων. Στην πρώτη γραμμή της μάχης βρέθηκε και η Πολιτική Προστασία του Δήμου, με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Κατσανεβάκη να συντονίζει τις προσπάθειες των δυνάμεων.

Η Πολιτική Προστασία είχε προειδοποιήσει για υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών (επίπεδο 3) για τη Δευτέρα, βάσει του χάρτη επικινδυνότητας. Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα και διερευνώνται από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Η κατάσταση βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να συνεχίζουν το έργο τους για να αποτρέψουν πιθανές αναζωπυρώσεις, ενώ κάποιες εστίες, γνωστές ως «καντηλάκια», παρακολουθούνται στενά. Οι αρχές προτρέπουν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι καιρικές συνθήκες παραμένουν ευνοϊκές για την εξάπλωση πυρκαγιών.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 + seven =