Παρ, 19 Δεκ 2025
15.5 C
Cythera

Κατ’ ιδίαν συνάντηση των ΥΠΕΞ ΗΠΑ και Γαλλίας Άντονι Μπλίνκεν και Ζαν-Ιβ Λεντριάν

Οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Γαλλίας, οι Άντονι Μπλίνκεν και Ζαν-Ιβ Λεντριάν, θα συναντηθούν σήμερα Πέμπτη κατ’ ιδίαν στη Νέα Υόρκη, την επομένη της κοινής ανακοίνωσης των προέδρων τους για να τελειώσει η κρίση στη σχέση του Παρισιού και της Ουάσινγκτον, δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος.

Οι δύο άνδρες έκαναν «καλή συζήτηση» χθες βράδυ στο περιθώριο της συνεδρίασης των κρατών-μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, και «αναμένουμε ότι θα έχουν εκ νέου μια σύντομη συνάντηση, διμερώς» σήμερα, διευκρίνισε ο αξιωματούχος.

Την περασμένη εβδομάδα, το Παρίσι ανακάλεσε τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Ουάσινγκτον, μετά την απόφαση της Αυστραλίας να ακυρώσει διμερή σύμβαση αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ για την αγορά γαλλικών συμβατικών υποβρυχίων και επιλέγοντας να αποκτήσει αμερικανικών πυρηνοκίνητων υποβρυχίων αντ’ αυτών.

Ο αμερικανός αξιωματούχος, που ενημέρωσε δημοσιογράφους μετά τη δημοσιοποίηση κοινής ανακοίνωσης των προέδρων των δύο κρατών, του Τζο Μπάιντεν και του Εμανουέλ Μακρόν, είπε ότι οι ΗΠΑ «καλωσορίζουν» τη «βαθιά δέσμευση» της Γαλλίας «στην περιφέρεια Ινδικού-Ειρηνικού».

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Η Σάμος στις ανερχόμενες δυνάμεις του ευρωπαϊκού τουρισμού, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ

Στο επίκεντρο διεθνών μέσων ενημέρωσης βρίσκεται η Σάμος για...

Δεν πάει άλλο…

Ήταν Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2024 όταν έγραψα  στο KytheraNews...

Ανακοίνωση Επιτροπής Δράσης για την Αναγέννηση του Μυλοποτάμου

Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2025, μετά από σχετική πρόσκληση...

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Κατηχητικῶν Σχολείων

Τό Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025 τό ἀπόγευμα καί περί...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img