Πέμ, 18 Δεκ 2025
13.7 C
Cythera

Κανένα ελαφρυντικό για τον Δ. Λιγνάδη – 12 χρόνια φυλακή για κάθε βιασμό η πρόταση του Εισαγγελέα

Ο Εισαγγελέας ζήτησε να επιβληθεί ποινή 12 ετών κάθειρξης για κάθε πράξη βιασμού - Δεν αναγνωρίζεται κανένα ελαφρυντικό.

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίζει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Δημήτρη Λιγνάδη.

Το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε την απόρριψη του ελαφρυντικού του σύννομου βίου και με πλειοψηφία 5-2 της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, που είχε ζητήσει νωρίτερα η υπεράσπιση του ηθοποιού που κρίθηκε ένοχος για δύο πράξεις βιασμού και αθώος για άλλες δύο.

Επί των ποινών ο Εισαγγελέας ζήτησε να επιβληθεί ποινή 12 ετών κάθειρξης για κάθε πράξη βιασμού.

Να σημειωθεί ότι το ανώτατο προβλεπόμενο όριο ποινής είναι τα 15 έτη, ενώ η μικρότερη προβλεπόμενη ποινή είναι της 5ετους φυλάκισης.

Το δικαστήριο θα ανακοινώσει σε λίγη ώρα την απόφαση του επί των ποινών που θα επιβάλλει για κάθε πράξη βιασμού που κρίθηκε ένοχος ο ηθοποιός.

Δημήτρης Λιγνάδης: Ένοχος για δύο βιασμούς ο σκηνοθέτης

Ένοχος για δυο βιασμούς κρίθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου Παναγιώτα Γιούπη ανακοίνωσε την ετυμηγορία των δικαστών, οι οποίοι κατά πλειοψηφία κήρυξαν ένοχο τον πρώην επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου για τις δύο από τις τέσσερις πράξεις σεξουαλικής βίας που του αποδίδονται. Σύμφωνα με την απόφαση, ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών με πλειοψηφία 5-2, για τον πρώτο από τους βιασμούς ανηλίκων που του αποδίδονται με χρόνο πράξης το 2011, κρίθηκε επίσης ομόφωνα αθώος για τον βιασμό το 2018 του ενήλικου, ο οποίος δεν προσήλθε στο δικαστήριο να καταθέσει.

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον Δημήτρη Λιγνάδη με πλειοψηφία 4-3, για πράξη βιασμού κατά ανηλίκου που φέρεται να τελέστηκε το 2015. Η μειοψηφία για την πράξη αυτή, που ήταν η πρόεδρος, ένας ένορκος και ένας δικαστής, είχε την άποψη ότι πρέπει να κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Ανακοίνωση Επιτροπής Δράσης για την Αναγέννηση του Μυλοποτάμου

Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2025, μετά από σχετική πρόσκληση...

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Κατηχητικῶν Σχολείων

Τό Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025 τό ἀπόγευμα καί περί...

Στασιμότητα στην αυτοπαραγωγή και «πάγωμα» των ενεργειακών κοινοτήτων μετά τη μετάβαση στο net billing

Οι ενεργειακές κοινότητες και η αυτοπαραγωγή αποτελούν τα κυριότερα...

Χριστουγεννιάτικες ευχές από τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών

Με μια ιδιαίτερης αισθητικής χριστουγεννιάτικη εικόνα, εμπνευσμένη από τη...

Ο Βασίλης Ξ. Σπηλιωτόπουλος υπογράφει το βιβλίο «Λαθρεπιβάτης μιας ζωής» στον ΙΑΝΟ

Στον πολιτιστικό χώρο ΙΑΝΟ της Αθήνας θα βρίσκεται την...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img