Καιρός – Κύθηρα: Συννεφιά, νοτιάδες και πολλή υγρασία το Σάββατο

Συννεφιασμένο θα είναι το ντεκόρ του καιρού στα Κύθηρα το Σάββατο, 5 Νοεμβρίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, μέτριας έντασης, 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 17 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι τιμές της υγρασίας θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα και αναμένεται έντονη δραστηριότητα κουνουπιών.

Ο καιρός σε όλη τη χώρα

Μεταβολή του καιρού από το μεσημέρι και από τα δυτικά με έντονες βροχοπτώσεις και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Επικράτηση πολύ ενισχυμένων ανέμων νοτίων διευθύνσεων. Μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα δυτικά και νότια. Περιορισμένη τοπικά ορατότητα νωρίς το πρωί.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022, περιμένουμε μεταβολή του καιρού από τις μεσημεριανές ώρες και από τα δυτικά, με έντονες βροχοπτώσεις και τοπικά ισχυρές καταιγίδες που σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα γρήγορα θα επεκταθούν στο σύνολο της Δυτικής Ελλάδας και προοδευτικά έως το τέλος της ημέρας στα υπόλοιπα ηπειρωτικά – με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη – καθώς και στα δυτικά τμήματα της Κρήτης. Νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική στη δυτική και νότια χώρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 20 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 4 έως 22-24, στην Ήπειρο από 6 έως 24 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 25, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 25-26 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 22 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 10 έως 24-25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις 6-7 μποφόρ και τοπικά 8 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα παρουσιάσουν εξασθένηση. Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καταιγίδων είναι πολύ πιθανό οι άνεμοι να είναι τοπικά θυελλώδεις.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, που το απόγευμα θα αυξηθούν και αργά το βράδυ θα βρέξει. Μετά την αλλαγή της ημέρας προς Κυριακή τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, οι οποίες θα είναι παροδικά ισχυρές και ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και προς το βράδυ θα βρέξει. Τη νύχτα προς Κυριακή τα φαινόμενα θα ενταθούν σημαντικά και είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν καταιγίδες. Νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Περί της αύξησης του Κατώτατου Μισθού

Μεγάλη επικοινωνιακή καταιγίδα για την μεικτή αύξηση του 4,5%...

Εργαστήριο site-specific performance & artist residency στη λίμνη Καϊάφα

Ένα ξεχωριστό τετραήμερο εργαστήριο καλλιτεχνικής έρευνας και πρακτικής, με...
00:00:00

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Με ομιλίες Παπανδρέου και Βενιζέλου η 2η μέρα – Το πρόγραμμα εργασιών

Στη δεύτερη μέρα του 4ου Τακτικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ,...

Ιερα Μητρόπολη Κυθήρων: Σύναξη της Σχολής Γονέων και Κηδεμόνων

Τό Σάββατον 28 Μαρτίου 2026 στό Πνευματικό Κέντρο Ποταμοῦ καί τήν Κυριακή 29 Μαρτίου 2026 στό Λεοντσίνειο Πνευματικό Κέντρο...

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Ξεκινά σήμερα με ομιλία Ανδρουλάκη

Ανοίγει η αυλαία σήμερα στο 4ο τακτικό συνέδριο του...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img