Κυρ, 11 Ιαν 2026
13.3 C
Cythera

ΗΠΑ, Βρετανία, Αυστραλία καλούν τους πολίτες τους να φύγουν από το αεροδρόμιο της Καμπούλ

Πλήθος ανθρώπων εξακολουθεί να βρίσκεται στις πύλες του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ, παρά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Αυστραλίας προς τους πολίτες τους να απομακρυνθούν αμέσως από την περιοχή λόγω της απειλής να διαπραχθεί τρομοκρατική ενέργεια από τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς διπλωμάτης ο οποίος βρίσκεται επιτόπου.

Ο διπλωμάτης, που εκφράστηκε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, σημείωσε πως περίπου 1.500 πολίτες των ΗΠΑ ή πρόσωπα που έχουν αμερικανική βίζα προσπαθούν να μπουν στο αεροδρόμιο. Διαβεβαίωσε ότι οι πτήσεις θα αυξηθούν σήμερα, ενώ χθες είχαν μειωθεί.

Δυτικές χώρες συνεχίζουν την κούρσα με τον χρόνο προκειμένου να ολοκληρώσουν την επιχείρηση εκκένωσης ξένων και αφγανών πολιτών που εργάστηκαν γι’ αυτές κατά τη διάρκεια του 20ετούς πολέμου στο Αφγανιστάν ως την 31η Αυγούστου.

Οι Ταλιμπάν συνεχίζουν να εγγυώνται την ασφάλεια έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, διαβεβαιώνει στέλεχος του ισλαμιστικού κινήματος

Φρουροί που ανήκουν στις τάξεις των Ταλιμπάν, συνεχίζουν να προστατεύουν τους αμάχους έξω από το διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ, δήλωσε στέλεχος του ισλαμιστικού κινήματος σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, προσθέτοντας πως οι δυτικές δυνάμεις υποχρεούνται να τηρήσουν την προθεσμία για την αποπεράτωση των επιχειρήσεων εκκένωσης, που εκπνέει στα τέλη του μήνα.

«Οι φρουροί μας ρισκάρουν επίσης τη ζωή τους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, είναι και αυτοί αντιμέτωποι με την απειλή (να διαπραχθεί επίθεση) από το Ισλαμικό Κράτος», ανέφερε το στέλεχος αυτό των Ταλιμπάν, που μίλησε με όρο να μην κατονομαστεί.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου «Η Μυρτιδιώτισσα»: Κοπή πίτας

Ο Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου «Η...

Το Δόγμα Μονρόε και η Βενεζουέλα

Το 1823 δεν έπεσε ούτε ένας πυροβολισμός. Δεν κινήθηκαν...

Τριφύλλειο Ίδρυμα: Βράβευση αριστούχων αποφοίτων Γυμνασίου και Λυκείου Κυθηρίων

Έγιναν και φέτος οι από ετών καθιερωμένες βραβεύσεις των...

Δήμος Κυθήρων: Απάντηση για τα κληροδοτήματα και τα δημοτικά ακίνητα

Με μια εκτενή και ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση, η Δημοτική...

Η ΕΕ ενέκρινε την εμπορική συμφωνία με τη Mercosur

Στην έγκριση της υπογραφής της συμφωνίας με τη Mercosur...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img