trifylleio-nosokomeio

Σας γνωρίζουμε ότι το νοσοκομείο μας συμμετέχει στο «Ιατρείο Μνήμης, Άνοιας και νόσου Πάρκινσον, μέσω του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔιΤ)» που δημιούργησε το Αιγινήτειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και η Α’ Νευρολογική κλινική της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ συνεχίζοντας να προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε κατοίκους που ζουν στην περιφέρεια και σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας.

Στο ιατρείο αυτό εξετάζονται μέσω τηλεϊατρικής ασθενείς που προσέρχονται σε 30 Κέντρα Υγείας και 6 Γενικά Νοσοκομεία στα νησιά του Αιγαίου και αιτιώνται διαταραχές μνήμης ή πάσχουν από τα παραπάνω νοσήματα. Μέσω της τηλεϊατρικής, οι ασθενείς αποκτούν άμεση και ασφαλή πρόσβαση σε εξειδικευμένες υπηρεσίες γ’ βάθμιας περίθαλψης, ενώ παράλληλα υποστηρίζεται συμβουλευτικά και εκπαιδευτικά το έργο των ιατρών και άλλων επαγγελματιών υγείας που εργάζονται στην α’ βάθμια και β’ βάθμια περίθαλψη, σχετικά με τη διάγνωση, αντιμετώπιση αλλά και ευρύτερη διαχείριση των ασθενών αυτών.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ:

1. Ασθενείς με αιτιάσεις για διαταραχές μνήμης ή άλλες διαταραχές της νοητικής τους κατάστασης (διαταραχές προσανατολισμού, λόγου, κριτικής ικανότητας) ή μεταβολής συμπεριφοράς. Οι διαταραχές αυτές μπορεί να αναφέρονται από τον ίδιο τον ασθενή ή άτομα του στενού του περιβάλλοντος. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε ασθενείς που παρουσιάζουν τέτοια προβλήματα και είναι <65 ετών, ενώ δεν έχουν γνωστή ψυχιατρική νόσο.

2. Ασθενείς με ή πιθανή νόσο Πάρκινσον ή άλλο παρκινσονικό σύνδρομο με συμπτώματα όπως βραδύτητα κινήσεων, τρόμο, δυσκαμψία, διαταραχή βάδισης και πτώσεις. Τέτοιες εικόνες μπορεί να οφείλονται σε άλλα νευροεκφυλιστικά νοσήματα, νόσο μικρών αγγείων ή υδροκέφαλο φυσιολογικής πίεσης, που είναι συχνές παθήσεις σε ηλικιωμένα άτομα. Στόχος η αξιοποίηση της τηλεϊατρικής για την εξασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης σε υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας ανεξαρτήτου τόπου κατοικίας ή διαμονής.

Για ραντεβού, πληροφορίες στο: 2736320025

Υπεύθυνοι Ιατρείου Μνήμης: Καλλιγέρου Μαρία (Δ/ντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας)

Κοντομάρη Μαρία (Προϊσταμένη Παθολογικού Τομέα)

Υπεύθυνος: Σωκράτης Παπαγεωργίου. Αν. καθηγητής Νευρολογίας και Νευροψυχολογίας ΕΚΠΑ

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με έργο μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ
(https://eginitio.uoa.gr/neyrologiki/exoterika_iatreia/eidika_neyrologika_iatreia/iatreio_mnimis_anoias_nosoy_parkinson_meso_ethnikoy_diktyoy_tileiatrikis_edit/)
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

Γεώργιος Απ. Μεγαλοκονόμος

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five − five =