Ο ιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου, Παναγιώτης Δρακάκης, μίλησε στο MEGA για την τουριστική κίνηση στα Κύθηρα.

«Ο προηγούμενος μήνας ήταν αισιόδοξος, τα νούμερα έδειξαν σημαντική αύξηση στην είσοδο επισκεπτών και έκλεισε καλά με το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος. Ο Ιούλιος δεν ξεκίνησε καλά, είχαμε μία «κοιλιά» στις αφίξεις, όμως αυτό το σαββατοκύριακο και μετά να αρχίζει να ανεβαίνει δυναμικά. Το νησί αρχίζει να αποκτά πληρότητα», είπε αρχικά.

«Όσον αφορά στην πρόσβαση, μπορεί να έρθει κάνεις 2 φορές την εβδομάδα με πλοίο από τον Πειραιά με 22 ευρώ το εισιτήριο. Είναι επιδοτούμενη γραμμή και το πλοίο κάνει 6,5 ώρες. Το αυτοκίνητο κοστίζει 79 ευρώ. Εναλλακτικά από Νεάπολη Λακωνίας, που είναι 1 ώρα και 15 λεπτά. Από Αθήνα η Νεάπολη είναι 3,5 ώρες. Το εισιτήριο κοστίζει 12,5 ευρώ», συμπλήρωσε ο κ. Δρακάκης.

Για την ενοικίαση ΙΧ ή μοτοσυκλέτας στην Μύκονο μίλησέ ο κ. Χρήστος Ρίζος, Αντιπρόεδρος ιδιοκτητών επιχειρήσεων ενοικιαζόμενων μοτοποδηλάτων και μοτοσικλετών.

«Κανείς μπορεί να νοικιάσει 70 με 80 ευρώ την ημέρα αυτοκίνητο στην Μύκονο. Το νησί γεμίζει, είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα με πριν, και βλέπω το κύμα τουριστών να εντείνεται. Βλέπω ότι υπάρχουν και Έλληνες, χρόνο με τον χρόνο περισσότεροι. Για ένα αξιοπρεπές δίκλινο, αυτή την εποχή μπορεί να βρει κανείς με 100-120 ευρώ. Δεν είμαστε φθηνό νησί, ποτέ δεν φημιζόμασταν γι’ αυτό», δήλωσε.

Για την Ίο και την τουριστική κίνηση μίλησε ο κ. Γιώργος Βούλγαρης, μέλος τουριστικής επιτρόπης Δ. Ιητών.

«Οι τουρίστες φθάνουν στο νησί. Είχαμε μια κάμψη στις αρχές του μήνα τώρα αρχίζουν και γεμίζουν τα καταλύματα. Οι τιμές προσαρμόζονται ανάλογα με την ζήτηση και την κατηγορία του καταλύματος. Σε μία μεσαία τάξη καταλύματος, μπορεί να βρει κανείς δίκλινο με 50-80 ευρώ και από εκεί και πέρα ανεβαίνουμε, μιλάμε για ενοικιαζόμενα δωμάτια», τόνισε.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

four × 3 =