grafeio

Μόλις το 14% των Ευρωπαίων εργαζομένων θέλει να επιστρέψει στο γραφείο, με τους υπόλοιπους να δείχνουν προτίμησή  στην τηλεργασία με την οποία εξοικειώθηκαν λόγω των lockdowns, ενώ περισσότεροι από τους μισούς δηλώνουν ότι έχουν γίνει πιο παραγωγικοί εν μέσω της πανδημίας ως αποτέλεσμα της δυνατότητας να εργάζονται από το σπίτι.

Το δε μοντέλο της «υβριδικής εργασίας» – ένας συνδυασμός εργασίας στο σπίτι και στο γραφείο – φαίνεται να έχει επίσης τα μειονεκτήματά της, με πάνω από το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων να δηλώνουν πως έτσι νιώθουν πως εργάζονται όλες τις ώρες τις ημέρας ή μέχρι αργά τη νύχτα, σύμφωνα με σχετική έρευνα κατά παραγγελία της Samsung Electronics και της εταιρείας συμβούλων The Future Laboratory (Το εργαστήριο το Μέλλοντος).

Επίσης, από τους 14.000 ερωτηθέντες σε όλη την Ευρώπη  83% των εργαζομένων δήλωσε πως ζητούν μεγαλύτερη υποστήριξη από τους εργοδότες  προκειμένου να επιτύχουν μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και της οικογενειακής/προσωπικής ζωής.

Περίπου το 12% των εργαζομένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση εργάζονταν από το σπίτι το 2020, από περίπου 5% πριν από την πανδημία, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

«Με την ”παρουσία” να θεωρείται πλέον μια ξεπερασμένη έννοια, οι εργοδότες πρέπει να σκεφτούν προσεκτικά πώς θα ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις», σχολίασε ο Μπάντζαμιν Μπράουν, αντιπρόεδρος της Samsung Europe.

Τα δύο τρίτα των Ευρωπαίων δήλωσαν ότι είχαν κάνει -ή σχεδίαζαν- βελτιώσεις στο σπίτι τους για να διευκολύνουν αυτό το νέο εργασιακό καθεστώς της τηλεργασίας, δημιουργώντας για παράδειγμα χώρους γραφείων ενώ το 41% ​​δήλωσε πως είχε αποφασίσει να αλλάξει σπίτι για τους ίδιους λόγους. 

Στην έρευνα του μεγαλύτερου κατασκευαστή memory chip και smartphone στον κόσμο, το 51% είπε ότι η τεχνολογία τους βοηθά να θέτουν όρια, για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας υπενθυμίσεις στα κινητά ή εφαρμογές που αφορούν την διαχείριση χρόνου.

«Είναι πιθανό να δούμε την τεχνολογία να παρεμβαίνει για να παρακολουθεί την ψυχική μας υγεία και την ευτυχία όσο και τη σωματική μας υγεία, με τις έξυπνες συσκευές να γίνονται βοηθοί μας στην επίτευξη της ευημερίας», σχολίασε ο Μέικ Γουίκινγκ,  διευθύνων σύμβουλος του Ινστιτούτου Ερευνών Ευτυχίας της Δανίας, το οποίο συνεργάζεται με τη Samsung σε θέματα που αφορούν το μέλλον της εργασίας. 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 × three =