Στο πλευρό των εκπαιδευτικών στα Κύθηρα, οι οποίοι πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία, στάθηκαν και οι γονείς, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά τους για την κατάσταση στην εκπαίδευση στο νησί. Στο δελτίο ειδήσεων του Ionian TV, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, φιλοξενήθηκαν η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Χώρας, Μυρώπη Νικολοπούλου, και ο πρόεδρος του Δημοτικού Σχολείου Χώρας Καρβουνάδων, Παναγιώτης Βάρδας, οι οποίοι παρουσίασαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και τόνισαν πως οι κάτοικοι των Κυθήρων νιώθουν πολίτες Β’ κατηγορίας.

Η κ. Νικολοπούλου ανέφερε ότι η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε «χαοτικά», καθώς υπάρχουν περίπου 10 κενά εκπαιδευτικών μόνο στο Γυμνάσιο, με αποτέλεσμα να μη διδάσκονται μαθήματα όπως φυσική, χημεία, βιολογία, γεωγραφία και αγγλικά. Υπογράμμισε ότι, παρά την υπομονή που επέδειξαν οι γονείς, οι μαθητές περνούν 55-56 ώρες χωρίς μαθήματα, χωρίς καν επίβλεψη στο προαύλιο.

Ο κ. Βάρδας εστίασε στο σοβαρό κτιριακό πρόβλημα του Δημοτικού Σχολείου, επισημαίνοντας ότι τρεις τάξεις στεγάζονται σε διαφορετικό κτίριο από τις υπόλοιπες, ενώ οι μεταφορές των μαθητών γίνονται με καθυστερήσεις λόγω έλλειψης μέσων. Οι γονείς ζητούν άμεσες επιδιορθώσεις των εγκαταστάσεων, καθώς τα κτίρια είναι παλιά, με προβλήματα στις αποχετεύσεις και τις τουαλέτες.

Η παρέμβαση των δύο προέδρων έδωσε μια σαφή εικόνα της δύσκολης κατάστασης στα Κύθηρα, με σοβαρά προβλήματα στις υποδομές και στη στελέχωση των σχολείων. Οι γονείς δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, διεκδικώντας ισότιμη εκπαίδευση για τα παιδιά τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

four × 3 =