Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Για πρώτη φορά αυτό τον αιώνα η Ισπανία θα «ξεμείνει» από ελαιόλαδο…

Για πρώτη φορά αυτό τον αιώνα η Ισπανία θα «ξεμείνει» από ελαιόλαδο…

Το άρθρο έχει συνταχθεί από Τεχνητή Νοημοσύνη ΑΙ της APELA

ελιά λάδι

Ο Juan Luis Ávila επικεφαλής της Olive Oil στην COAG, ανέφερε ότι τα αποθέματα ελαιολάδου μπορεί να είναι τα χαμηλότερα των τελευταίων ετών. Η Υπηρεσία Πληροφοριών και Ελέγχου Τροφίμων (AICA) επιβεβαίωσε ότι οι αποστολές ελαιολάδου ανέρχονται σε 71.000 τόνους το μήνα, κατά μέσο όρο.

«Στην COAG εκτιμούμε τις προσπάθειες των καταναλωτών που παραμένουν πιστοί σε ένα προϊόν που είναι πηγή υγείας και η βάση της μεσογειακής διατροφής», δήλωσε ο Ávila.

Τα αποθέματα των παραγωγών μειώθηκαν από 319.912 τόνους τον Μάιο σε 251.521 τόνους τον Ιούνιο, ενώ οι εμφιαλωτές διέθεσαν στην αγορά μόλις 8.538 τόνους. Σύμφωνα με τον Ávila, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη χρονιά με τα χαμηλότερα αποθέματα ελαιολάδου αυτού του αιώνα.

Αυτή η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε αυξήσεις της τιμής του ελαιολάδου μέχρι την άφιξη της νέας παραγωγής τον Οκτώβριο και Νοέμβριο. Τον Ιούνιο, υπήρχαν συνολικά αποθέματα 415.022 τόνων ελαιολάδου, εκ των οποίων 251.521 τόνοι ανήκουν στους παραγωγούς, 162.178 στους εμφιαλωτές και 1.322 στην Κοινοτική Κληρονομιά του Olivarero.

Τα στοιχεία μέχρι τώρα δείχνουν ότι η ερχόμενη χρονιά θα είναι μέτρια για το ελαιόλαδο. Οι κλιματικές συνθήκες δεν ευνοούν την καλλιέργεια της ελιάς στη Μεσόγειο, ενώ σε πολλές περιοχές υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το νερό και την άρδευση των ελαιώνων.

Με αυτά τα δεδομένα, οι ειδικοί της αγοράς προβλέπουν ότι οι τιμές του ελαιολάδου δεν θα πέσουν ούτε τη νέα ελαιοκομική σεζόν. Αντίθετα, υπάρχει περίπτωση να αυξηθούν, επηρεάζοντας επίσης και τις τιμές των βρώσιμων ελιών προς τα πάνω!

Το άρθρο έχει συνταχθεί από Τεχνητή Νοημοσύνη ΑΙ της APELA
blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

four + twenty =