Παρ, 26 Δεκ 2025
14.7 C
Cythera

Γερμανία: “Το τρίτο κύμα” της πανδημίας φαίνεται να ανασχέθηκε, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας

Το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού φαίνεται να έχει ανακοπεί, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, καθώς τα περιοριστικά μέτρα και η επιτάχυνση της εμβολιαστικής εκστρατείας συνέβαλαν στη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων της covid-19.

“ Επιβεβαιώνεται η τάση των τελευταίων εβδομάδων. Το τρίτο κύμα φαίνεται να έχει ανακοπεί”, επεσήμανε ο Σπαν στη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσής του για τη διαχείριση της πανδημίας. “Ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε εκ νέου, αλλά εξακολουθεί να παραμένει σε αυξημένα επίπεδα”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ινστιτούτου Ρόμπερκ Κοχ (RKI), ο Λόταρ Βίλερ, σημείωσε ότι “από τα τέλη Απριλίου ο αριθμός των κρουσμάτων παρουσιάζει ελαφρά μείωση” σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και εξέφρασε την ελπίδα η Γερμανία να μπορέσει σύντομα να θέσει υπό έλεγχο την covid-19.

Το ποσοστό των νέων μολύνσεων “δεν μειώνεται παντού με την ίδια ταχύτητα, αλλά μειώνεται”, εξήγησε ο Βίλερ, υπογραμμίζοντας ότι η συμπεριφορά των Γερμανών, που περιόρισαν τις κοινωνικές τους επαφές, συνέβαλε σημαντικά στη βελτίωση της εικόνας.

Ποσοστό 31,5% του πληθυσμού της χώρας (περισσότερα από 26 εκατομμύρια) έχει λάβει μία δόση εμβολίου κατά της covid-19, ενώ 900.000 εμβολιάστηκαν μόνο χθες Πέμπτη, υπογράμμισε ο Σπαν. Εξάλλου περίπου 7,3 εκατομμύρια Γερμανοί έχουν λάβει και τις δύο δόσεις.

Σε μια προσπάθεια να επιταχυνθεί η εκστρατεία ανοσοποίησης, ο Γερμανός υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της covid-19 θα χορηγείται σε όλους όσοι το επιθυμούν, ανατρέποντας προηγούμενη απόφαση που περιόριζε τη χρήση του σκευάσματος αυτού στους ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας λόγω του ενδεχόμενου κινδύνου εμφάνισης θρομβώσεων.

Η ανακοίνωση του Σπαν έγινε, αφού αρκετά ομόσπονδα κρατίδια στη Γερμανία αποφάσισαν να επιτρέψουν σε όλους τους ενήλικες να κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca αφού συμβουλευθούν τον γιατρό τους.

“ Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η προσφορά είναι ελκυστική για όσους υπό άλλες συνθήκες δεν θα εμβολιάζονταν τόσο γρήγορα”, εξήγησε ο Σπαν, ενώ πρόσθεσε ότι 1 εκατομμύριο δόσεις του AstraZeneca θα παραδοθούν σε ιατρεία την επόμενη εβδομάδα.

Συνολικά στη Γερμανία έχουν καταγραφεί 3.491.988 κρούσματα covid-19 και σχεδόν 85.000 νεκροί.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

ΑΣΕΠ: Νέες προσλήψεις προσωπικού στον Δήμο Κυθήρων

Ο Δήμος Κυθήρων προχωρά σε νέες προσλήψεις προσωπικού, μέσω...

Κυθηραϊκός Σύνδεσμος – Μορφωτικό Κέντρο Κυθήρων: Ευχαριστήριο

Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος – Μορφωτικό Κέντρο Κυθήρων, σε συνεργασία...

Ζελένσκι: Χριστουγεννιάτικο μήνυμα με ευχή να πεθάνει ο Πούτιν

Σε ένα φορτισμένο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας...

Χριστούγεννα στον κόσμο

Ο πάπας Λέων ΙΔ’ επανέλαβε σήμερα την έκκλησή του για...

Στις 39.074 θέσεις η χωρητικότητα στον Βοτανικό

Τα έργα για τη δημιουργία του νέου ποδοσφαιρικού «σπιτιού»...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img