Τετ, 18 Φεβ 2026
11.9 C
Cythera

Γερμανία – πλημμύρες: Μέρκελ και Σταϊνμάιερ στις πληγείσες περιοχές

Τουλάχιστον 133 οι νεκροί

Τις περιοχές της δυτικής Γερμανίας οι οποίες επλήγησαν από τις φονικές καταιγίδες αναμένεται να επισκεφθούν σήμερα ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ. Ο κ. Σταϊνμάιερ, συνοδευόμενος από τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας ‘Αρμιν Λάσετ, θα επισκεφθεί σήμερα το Έρφσταντ, προκειμένου να ενημερωθεί επιτόπου για την κατάσταση που επικρατεί και για τις ανάγκες των πληγέντων.

Η κυρία Μέρκελ αναμένεται να μεταβεί στην Ρηνανία – Παλατινάτο, όπου θα συναντηθεί με την Πρωθυπουργό Μαλού Ντράιερ. Χθες, είχε τηλεδιάσκεψη με τον κ. Λάσετ, τον οποίο διαβεβαίωσε για τη βούληση και την ετοιμότητα του ομοσπονδιακού κράτους να συνδράμει οικονομικά στην προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών και ανοικοδόμησης των κατεστραμμένων υποδομών. Τόνισε μάλιστα ότι η βοήθεια θα είναι «άμεση, βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη».

Στις πληγείσες περιοχές των δύο κρατιδίων επιχειρούν τα τελευταία 24ωρα περισσότεροι από 20.000 άνδρες και γυναίκες σωστικών συνεργείων, με τη συνδρομή και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Αστυνομία απευθύνει συνεχώς εκκλήσεις προς τους πολίτες να μην προσεγγίζουν την περιοχή, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι η ώρα για τουρισμό σε μια περιοχή καταστροφής».

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Στην Ελλάδα δεν σε κρατάνε επειδή είσαι χρήσιμος, σε κρατάνε επειδή είσαι ακίνδυνος

Αν ζούσε σήμερα ο Βασίλης Ραφαηλίδης θα έλεγε την...

AQUA JEWEL: Ανακοίνωση τροποποίησης δρομολογίων

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών το δρομολόγιο...
00:18:21

«Πήγαιναν στον θάνατο με το κεφάλι ψηλά, τραγουδώντας και φωνάζοντας συνθήματα»

Η δημοσιοποίηση των φωτογραφικών ντοκουμέντων από την εκτέλεση των...

Όταν ταξιδεύαμε από τα Κύθηρα στη Σμύρνη με ατμόπλοιο

Η πρόσφατη συμφωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν για την ακτοπλοϊκή σύνδεση...

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2,5% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

Οπληθωρισμός στην Ελλάδα σημείωσε αύξηση 2,5% τον Ιανουάριο φέτος,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img