Παρ, 05 Δεκ 2025
14.5 C
Cythera

Γεννηματά: Τώρα λύση για τους εργαζόμενους στον τουρισμό

"Μιλάμε για 85.000 ανθρώπους και τις οικογένειες τους, που όσοι από αυτούς δούλεψαν φέτος στον τουρισμό, απασχολήθηκαν το πολύ για δύο μήνες" αναφέρει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Λύση, εδώ και τώρα για τους 85.000 εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό, καλεί τον πρωθυπουργό να δώσει, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σας, την αγωνία μου για τους 85.000 εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης, ήταν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης και αποζημίωσης ειδικού σκοπού (534€) μέχρι και τον Οκτώβριο. Με απόφαση των Υπουργών Εργασίας και Οικονομικών η ρύθμιση διεκόπη και με εγκύκλιο του ΟΑΕΔ παραπέμπονται στο Ταμείο Ανεργίας των εποχικών (400€ τον μήνα για τρεις μήνες). Αυτό σημαίνει ότι πέρα από την μείωση της οικονομικής βοήθειας (από 534€ στα 400€) οι εργαζόμενοι αυτοί δεν θα πληρωθούν μέσα στον Δεκέμβριο, αφού  αυτή την εποχή ο ΟΑΕΔ  χρειάζεται 40-60 ημέρες για να αρχίσει να πληρώνει”.

“Μιλάμε για 85.000 ανθρώπους και τις οικογένειες τους, που όσοι από αυτούς δούλεψαν φέτος στον τουρισμό, απασχολήθηκαν το πολύ για δύο μήνες. Χωρίς εισόδημα, χωρίς προοπτική για το άμεσο μέλλον, με το άγχος να κυριαρχεί στη ζωή τους οι εργαζόμενοι αυτοί δεν θα μπορέσουν να κάνουν φέτος Χριστούγεννα. Η άμεση ενίσχυση από το κράτος για τον μήνα Δεκέμβριο είναι μονόδρομος.Καλώ τον  κ. Μητσοτάκη να δώσει λύση τώρα” καταλήγει η Φώφη Γεννηματά.

 

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων: Ευχαριστήριο για δωρεά

Η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων ευχαριστεί θερμά...
00:01:08

Πλημμυρισμένα σπίτια στη Νέα Πέραμο

Με μεγάλη ένταση συνεχίζεται η κακοκαιρία "BYRON" που πλήττει...
00:08:23

Κακοκαιρία Byron: Πλημμύρισε η Λακωνία

Στιγμές αγωνίας ζουν κάτοικοι της Λακωνίας τις τελευταίες ώρες,...

«Ελεύθερα Κύθηρα»: Καυστική παρέμβαση για την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής

Η παράταξη «Ελεύθερα Κύθηρα» επανέρχεται με σκληρή κριτική, κάνοντας...

Κακοκαιρία Byron: Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής την Παρασκευή

Mε απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά και κατόπιν εκτεταμένης διαβούλευσης...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img