Τετ, 14 Μαΐ 2025
19.2 C
Cythera

Η Εταιρεία Κυθηραϊκών Μελετών στο ΙΒ’ Πανιόνιο Συνέδριο

Στη Ζάκυνθο πραγματοποιήθηκε το ΙΒ΄ Πανιόνιο Συνέδριο από τις 18 έως και 21 Οκτωβρίου 2023. Ο θεσμός της διεξαγωγής Πανιονίων Συνεδρίων καθιερώθηκε το 1914 και από τότε πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια  εκ περιτροπής στα Ιόνια νησιά.

Η Εταιρεία Κυθηραϊκών Μελετών εκπροσωπήθηκε από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου: την Πρόεδρο Καίτη Αρώνη-Τσίχλη, τον Αντιπρόεδρο Γιώργο Λεοντσίνη και τον Ταμία Θεόδωρο Κουκούλη, καθώς και από  μέλη της Εταιρείας: Λεοντσίνη Αθανασία, Μεγαλοκονόμο Κοσμά, Νίκο Λουράντο, Τσάλτα Κώστα, Λεοντσίνη Ελένη & Λεοντσίνη Μαριτίνα.

Το Συνέδριο διοργάνωσε η Εταιρεία Ζακυνθινών Πολιτισμικών Ερευνών υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Τόσο οι εισηγήσεις των μελών της Εταιρείας όσο και εκείνες των άλλων συνέδρων ανέδειξαν νέα στοιχεία για την ιστορία και τον πολιτισμό των Ιονίων νήσων.

 

Δημοφιλή Άρθρα

Οι βασικές διαφορές μεταξύ Χριστιανών Ορθοδόξων και Καθολικών

Η Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν ενωμένη με τους Καθολικούς μέχρι...

Η Κίνηση Πολιτών Dynamo Kythira καταγγέλλει: «Επιχείρηση καταστροφής των Κυθήρων από την ΤΕΡΝΑ»

Στο προσκήνιο επιστρέφει το μείζον ζήτημα της εγκατάστασης βιομηχανικών...

«ΟΧΙ στους Βιομηχανικούς Αιολικούς Σταθμούς στα Κύθηρα»

Σε κινητοποίηση προχωρούν οι κάτοικοι των Κυθήρων ενάντια στην...

Aqua Jewel – Δρομολόγια Καλοκαιριού 2025

Το Aqua Jewel συνδέει τα Κύθηρα, τα Αντικύθηρα, την...

Ανακοινώθηκαν τα νέα δρομολόγια του Aqua Jewel για το 2025

Το πλοίο Aqua Jewel, που συνδέει τον Πειραιά με...
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img