Παρ, 26 Δεκ 2025
15.2 C
Cythera

Εργασιακό νομοσχέδιο: Ενστάσεις από την Ευθυμίου της ΝΔ

Ποιες βελτιώσεις ζητεί η βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, η οποία πάντως, όπως δήλωσε, δεν πρόκειται να καταψηφίσει.

Βελτιώσεις σε συγκεκριμένα άρθρα του του εργασιακού νομοσχεδίου, ζητά η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εργατολόγος Άννα Ευθύμιου, η οποία χθες Τρίτη 8 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στη αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, εξέφρασε τις ενστάσεις της.

Άννα Ευθυμιάδου στο ethnos.gr για εργασιακό νομοσχέδιο: «Δεν καταψηφίζω»

Πάντως, όπως ξεκαθάρισε στο ethnos.gr δεν τίθεται θέμα καταψήφισης του νομοσχεδίου από την πλευρά της. «Πρέπει να υπάρξουν βελτιώσεις και ασφαλιστικές δικλείδες, τις οποίες και θα καταθέσω σήμερα στη Βουλή. Αυτές οι προτάσεις γίνονται για την βελτίωση του νομοσχεδίου», τονίζει η ίδια.

Ένα από τα σημεία με τα οποία η κυρία Ευθυμίου ζητά να υπάρξουν αλλαγές είναι η διευθέτηση της εργασίας. «Όλοι που ασχολούμαστε εμπράκτως με το εργατικό δίκαιο γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει σχέση ισοτιμίας μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου. Υπάρχει σχέση εξάρτησης. Άρα, σε τυχόν κακόβουλες προθέσεις εργοδοτών, εμείς θα πρέπει να βάλουμε εκείνα τα εχέγγυα που να πούμε ότι ναι η διάταξη αυτή πρέπει να λειτουργήσει υπέρ των εργαζομένων», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ενώ εξέφρασε μια σχετική διαφωνία ως προς τη διάταξη για τις ατομικές συμβάσεις. Όπως είπε αυτές δεν πρέπει να υπερκεράσουν τις συλλογικές. «Δεν πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα στην απελευθέρωση των ατομικών συμβάσεων, δεν το δίνει το νομοσχέδιο, να μην το δώσουμε έναντι μιας βασικής αρχής, της αρχής της συλλογικότητας και της λογικής διαπραγμάτευσης», επισήμανε.

Σε ότι αφορά τη ρύθμιση για τις επαναπροσλήψεις η κυρία Ευθυμίου υπογράμμισε ότι θα πρέπει να προσέξουμε βάζοντας ασφαλιστικές δικλείδες. «Πρέπει να προσέξουμε πραγματικά μην καταστρατηγηθεί το δικαίωμα στο όνομα μιας πρόσθετης αποζημίωσης», είπε και πρότεινε αυτό να γίνεται με αίτημα μόνο του εργαζόμενου και όχι του εργοδότη».

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

ΑΣΕΠ: Νέες προσλήψεις προσωπικού στον Δήμο Κυθήρων

Ο Δήμος Κυθήρων προχωρά σε νέες προσλήψεις προσωπικού, μέσω...

Κυθηραϊκός Σύνδεσμος – Μορφωτικό Κέντρο Κυθήρων: Ευχαριστήριο

Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος – Μορφωτικό Κέντρο Κυθήρων, σε συνεργασία...

Ζελένσκι: Χριστουγεννιάτικο μήνυμα με ευχή να πεθάνει ο Πούτιν

Σε ένα φορτισμένο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας...

Χριστούγεννα στον κόσμο

Ο πάπας Λέων ΙΔ’ επανέλαβε σήμερα την έκκλησή του για...

Στις 39.074 θέσεις η χωρητικότητα στον Βοτανικό

Τα έργα για τη δημιουργία του νέου ποδοσφαιρικού «σπιτιού»...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img