Κυρ, 11 Ιαν 2026
10.5 C
Cythera

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Θα συμμετέχουν και νέες επιχειρήσεις – Πότε πληρώνεται

Οι νέες επιχειρήσεις θα συμμετέχουν στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, ξεκαθάρισε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης - Οι προϋποθέσεις.

Εως το τέλος Ιανουαρίου 2021 θα πληρωθούν οι επιχειρήσεις τα ποσά που δικαιούνται από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5. Μάλιστα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 θα δοθεί και σε νέες επιχειρήσεις.

«Ηδη έχουν ολοκληρωθεί οι τέσσερις πρώτοι κύκλοι του μέτρου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής συνολικού ύψους 5,5 δισ. ευρώ και επίκειται άμεσα, στις 15 Ιανουαρίου 2021, το μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 με τα χρήματα να καταβάλλονται στους δικαιούχους μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2021. Η διαδικασία είναι γρήγορη, εύκολη και αμιγώς ψηφιακή μέσω της πλατφόρμας “myBusinessSupport” , τα στοιχεία ελέγχονται από την ΑΑΔΕ και οι πιστώσεις των λογαριασμών των επιχειρήσεων γίνονται ηλεκτρονικά χωρίς καμία καθυστέρηση», απάντησε ο κ. Σκυλακάκης σε επίκαιρη ερώτηση που του έγινε για το μέτρο.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Σκυλακάκης ξεκαθάρισε ότι «ως πιο δίκαιο μέτρο προκρίθηκε η πτώση του τζίρου της επιχείρησης και μάλιστα ήδη από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 περιελήφθησαν, ως πιθανές δικαιούχοι, επιχειρήσεις που λειτουργούσαν έως και το γ’ τρίμηνο του 2020».

«Στο μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 θα έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν και νέες επιχειρήσεις που έκαναν έναρξη εργασιών έως και το γ’ τρίμηνο του 2020 και ως βάση υπολογισμού της μείωσης του κύκλου εργασιών θα ληφθεί η πτώση τουλάχιστον κατά 20% του τζίρου του τετραμήνου Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020 και οι ενισχύσεις θα καταβληθούν μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου 2021», τόνισε ο κ. Σκυλακάκης.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου «Η Μυρτιδιώτισσα»: Κοπή πίτας

Ο Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου «Η...

Το Δόγμα Μονρόε και η Βενεζουέλα

Το 1823 δεν έπεσε ούτε ένας πυροβολισμός. Δεν κινήθηκαν...

Τριφύλλειο Ίδρυμα: Βράβευση αριστούχων αποφοίτων Γυμνασίου και Λυκείου Κυθηρίων

Έγιναν και φέτος οι από ετών καθιερωμένες βραβεύσεις των...

Δήμος Κυθήρων: Απάντηση για τα κληροδοτήματα και τα δημοτικά ακίνητα

Με μια εκτενή και ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση, η Δημοτική...

Η ΕΕ ενέκρινε την εμπορική συμφωνία με τη Mercosur

Στην έγκριση της υπογραφής της συμφωνίας με τη Mercosur...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img