Επιστολή Χαρχαλάκη σε Άδωνι Γεωργιάδη για το Νοσοκομείο Κυθήρων

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη έστειλε ο Δήμαρχος Κυθήρων, μετά την συζήτηση που έχει ανοίξει στην κυθηραϊκή κοινωνία για τα προβλήματα στο Νοσοκομείο και ύστερα από την δημόσια παρέμβαση του γιατρού – γενικού χειρουργού Κοσμά Μεγαλοκονόμου για το θεμα. Διαβάστε παρακάτω:

Με έκδηλη ανησυχία και αγωνία, οι κάτοικοι των Κυθήρων παρατηρούμε τους τελευταίους μήνες την πρωτοφανή αποστέρηση ιατρικού προσωπικού από το Νοσοκομείο Κυθήρων, συνεπεία μεταθέσεων, παραιτήσεων ή άλλου είδους υπηρεσιακών μεταβολών και χωρίς καμία αντικατάσταση του αποχωρούντος ιατρικού προσωπικού.

Συγκεκριμένα, το Νοσοκομείο Κυθήρων σύμφωνα με τις πληροφορίες που
γνωρίζουμε (και ελπίζουμε να διαψευστούν αρμοδίως), στερείται σήμερα βασικών ιατρικών ειδικοτήτων, ήτοι: αναισθησιολόγος, παιδίατρος (σε άδεια ανατροφής Τέκνου), ορθοπεδικός, γυναικολόγος, μικροβιολόγος, ενώ έχουν κενωθεί και οι τέσσερις (4) θέσεις ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου (2 στο Νοσοκομείο και από 1 στα Π.Ι. Χώρας και Καρβουνάδων).

Τα ανωτέρω πιστοποιούνται από το συνημμένο στην παρούσα υπό σημερινή ημερομηνία άρθρο του επί σειρά ετών Διευθυντή Χειρουργικής του Νοσοκομείου Κυθήρων (και ήδη συνταξιούχου) κ. Κοσμά Μεγαλοκονόμου, που περιγράφει με παραστατικό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στο νησί.

Έχοντας την ιδιότητα του Δημάρχου από το 2014, επανεκλεγμένος πρόσφατα για 3η συνεχή θητεία, σας διαβεβαιώ ότι ποτέ ξανά τα τελευταία χρόνια δεν υπήρξε τόσο μεγάλη έλλειψη ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο μας. Ο Δήμος μας, παρέχει μηνιαίο επίδομα σε όλους τους ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου (σύνολο 6 μαζί με των Αντικυθήρων), ωστόσο αυτή τη στιγμή όλες οι αντίστοιχες θέσεις των Κυθήρων είναι κενές, με αποτέλεσμα να κωλύεται σοβαρά ακόμα και η συνταγογράφηση, ενώ για το παραμικρό ιατρικό πρόβλημα που σε κάθε περίπτωση πρέπει να αντιμετωπίζεται τοπικά, οι ασθενείς μετακινούνται στην Πελοπόννησο, την Κρήτη ή την Αττική, καταβάλλοντας μεγάλα έξοδα.

Σας παρακαλώ να λάβετε άμεσα τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, προκειμένου να αρθεί το αίσθημα ανασφάλειας που εύλογα και δικαιολογημένα νοιώθουν οι κάτοικοι των Κυθήρων αναφορικά με την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Με τιμή,
ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΑΘ. ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ
Screenshot 2024 01 29 at 11.15.45

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Έφυγε από τη ζωή η Μαρινέλλα

Σε ηλικία 87 ετών έφυγε από τη ζωή η...

Περί της αύξησης του Κατώτατου Μισθού

Μεγάλη επικοινωνιακή καταιγίδα για την μεικτή αύξηση του 4,5%...

Εργαστήριο site-specific performance & artist residency στη λίμνη Καϊάφα

Ένα ξεχωριστό τετραήμερο εργαστήριο καλλιτεχνικής έρευνας και πρακτικής, με...
00:00:00

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Με ομιλίες Παπανδρέου και Βενιζέλου η 2η μέρα – Το πρόγραμμα εργασιών

Στη δεύτερη μέρα του 4ου Τακτικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ,...

Ιερα Μητρόπολη Κυθήρων: Σύναξη της Σχολής Γονέων και Κηδεμόνων

Τό Σάββατον 28 Μαρτίου 2026 στό Πνευματικό Κέντρο Ποταμοῦ καί τήν Κυριακή 29 Μαρτίου 2026 στό Λεοντσίνειο Πνευματικό Κέντρο...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img