Νέο τραγούδι στο κανάλι του στο Youtube ανέβασε ο αγαπημένος μας συμπατριώτης Γιώργος Κασιμάτης. «Ένας Βασίλης», από τη δεύτερη συλλογή του με τίτλο «Ο Όρκος».

Ο Γιώργος γράφει για το τραγούδι:

«Το συγκεκριμένο τραγούδι κουβαλάει ένα βάρος αντίστοιχο του “Τρένου” για μένα. Και όπως και τότε, έτσι και τώρα αμφιταλαντεύτηκα αρκετά για το αν έπρεπε να το δημοσιεύσω η να το κρατήσω για τον εαυτό μου. Όσοι με ξέρουν προσωπικά θα καταλάβουν τον λόγο… Όμως, όπως στη ζωή, έτσι και στην δημιουργία, δεν πρέπει κανείς να κυνηγάει το εύκολο και το βολικό, αλλά να εκτίθεται, να επιμένει και να κατακτά κυρίως τα πράγματα εκείνα που του προκαλούν ανασφάλεια ή φόβο. Δε θα μπω στη διαδικασία να μιλήσω για την θεματολογία του τραγουδιού. Η τέχνη εξάλλου ειναι βίωμα. Και στο βίωμα δεν χωρούν οδηγίες χρήσης. Είναι ελεύθερος λοιπόν ο καθένας να το ερμηνεύσει όπως εκείνος επιθυμεί. Προτρέπω όμως, όσους το ακούσουν, να αφήσουν τη σκέψη τους να ξεπεράσει τα όρια του “προφανούς”».

Οι στίχοι παρακάτω:

Ένας Βασίλης

Το σπίτι είναι άηχο
Και η καρέκλα άδεια
Και ο Βασίλης άφαντος

Μήπως πεθύμησε να δει
Ανατολή το μάτι
Νωπό αέρα να γευτεί
το στόμα το ξερό
Ή τα αυτιά τα δόλια
που απ’ το άηχο ψυχρανθήκαν
στο καφενείο γυρεύουνε
ζεστό κουτσομπολιό

Άηχος χρόνος πέρασε
Και η καρέκλα άδεια
Και ο Βασίλης άφαντος

Σαν τούβλο σκάει η ανάμνηση
στο τζάμι του παρόντος
Στην ξενοιασιά σε λήθαργο
Στον πόνο προσευχή
Και στης απώλειας τον βωμό
κόρη που αγρυπνάει
Σε μαύρο φόντο τάχθηκε
να ναι άυλο κορμί

Άηχος είναι ο κόσμος μου
Γιατί είναι η θέση άδεια
Και ο Βασίλης άφαντος

Μα η ξηρασία γεννάει βροχή
Η πυρκαγιά πουρνάρι
Και το νυχτέρι το μουντό
πολύχρωμη αυγή
Κι η πίκρα αυτής της θύμησης
γλυκιά τομή στον χρόνο
ένας Βασίλης άφαντος
για να ‘ρθει να με βρει

Στίχοι/ μουσική: Γιώργος Κασιμάτης

Βιογραφικό του Γιώργου Κασιμάτη

Γεννήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου του 1998 στην Αθήνα, όπου και διαμένει για το μισό έτος. Το άλλο μισό βρίσκεται στον τόπο καταγωγής του, στα όμορφα και μυστηριακά Κύθηρα.

Η ενασχόληση του με τη μουσική ξεκίνησε σε πολύ νεαρή ηλικία. Σε ηλικία 14 ετών πήρε το πτυχίο του στα μοντέρνα κρουστά, με καθηγητή τον Αλβέρτο Παναγιωτόπουλο. Για διάστημα δύο ετών, παράλληλα με τα ντραμς, έκανε επίσης μαθήματα κλασσικού πιάνου και ακουστικής κιθάρας. Τότε ήταν που ξεκίνησε να γράφει τα πρώτα του τραγούδια.

Από την ηλικία των 18 ετών και για διάστημα τριών χρόνων, παρακολούθησε θεωρητικά μαθήματα μουσικής με τον καθηγητή, πιανίστα και συνθέτη Παναγιώτη Θεοδοσίου. Τα μαθήματα αυτά πιο συγκεκριμένα ήταν, θεωρία, αρμονία, αντίστιξη, φούγκα, τζαζ αρμονία και ελεύθερη σύνθεση για ορχήστρα. Για μια περίοδο ασχολήθηκε με τη σύνθεση κλασσικής και μοντέρνας μουσικής για ορχήστρα και για σόλο πιάνο.

Γιώργος Κασιμάτης

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

sixteen − six =