The road to the Antikythera Lighthouse completed

Ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες η κατασκευή της οδού πρόσβασης προς τον ιστορικό Φάρο Απολυτάρας, στο νότιο άκρο των Antikythira, που πραγματοποιήθηκε από τα μηχανήματα και το προσωπικό του Στρατού Ξηράς (ΜΟΜΚΑ) μετά από Προγραμματική Σύμβαση του Municipality of Kythira with the Ministry of National Defence.

faros antikythira

Έγινε διάνοιξη χωμάτινης οδού σε μήκος περίπου 2,5 χλμ και συνολική βελτίωση επιπλέον 3 χλμ ήδη διανοιγμένου χωμάτινου δρόμου, προκειμένου να δημιουργηθεί ασφαλής οδική πρόσβαση στο Φάρο, τόσο για το προσωπικό του Navy of Υπηρεσίας Φάρων, όσο και ευρύτερα για λόγους τουριστικής αξιοποίησης. Τα συνεργεία της ΜΟΜΚΑ εργάστηκαν στο νησί σχεδόν επί τρεισήμισι μήνες, υπό δύσκολες συνθήκες, λόγω του γεωγραφικού αναγλύφου και των κλίσεων της περιοχής επέμβασης.

Πέραν όλων, όμως, η διάνοιξη του δρόμου προς το Φάρο των Αντικυθήρων ήταν η αναγκαία προϋπόθεση για την συντήρηση του σημαντικού αυτού ιστορικού μνημείου που κινδυνεύει με κατάρρευση. Ήδη ο κ. Panos Laskaridis, Πρόεδρος του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη» έχει ολοκληρώσει με δαπάνες του την πλήρη αποτύπωση του μνημείου και την αρχική μελέτη αποκατάστασης.

faros antikythira3

Με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου, ο Mayor of Kythira απέστειλε ευχαριστήριες επιστολές στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, ενώ δήλωσε τα εξής:

«Ένα όνειρο αλλά και ένα αίτημα δεκαετιών για το νησί των Αντικυθήρων έχει πλέον ικανοποιηθεί χάρη στη συνεργασία του Δήμου μας με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ένα έργο που αποτελεί την προϋπόθεση για την έναρξη των διαδικασιών συντήρησης του Φάρου των Αντικυθήρων, του ιστορικού αυτού μνημείου στο οποίο υπηρέτησε ο Ρώσος Ναύαρχος Νικόλαος Φιλοσοφώφ. Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Διοικητή και το προσωπικό της ΜΟΜΚΑ και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση του έργου».

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

The tender for the four-year barren lines in the ferry sector is in the final stretch

The tender for the four-year contracts is now on track for implementation...

Tehran reopens the Strait of Hormuz in response to the US blockade

Iran announced today that it is reinstating «strict control»...

Makarios Lazaridis resigned

Statement of resignation of Makarios Lazaridis«Throughout my personal life...

Diakofti Port: A project 124 years ahead of its time

An extremely rare and valuable historical document comes to the...

Trifillion Foundation: Awarded the excellent students of Kythera

In a modest and full of symbolism ceremony, the Trifyllion...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img