Τετ, 31 Δεκ 2025
14.6 C
Kythera

All Together: Intervention regarding power cuts – What was the response of the Hellenic Electricity Distribution Network Operator (DEDDIE)?

Η παράταξη «Όλοι Μαζί, Κύθηρα – Αντικύθηρα» έκανε παρέμβαση για τις συνεχείς διακοπές ρεύματος που ταλαιπωρούν το νησί, δημοσιοποιώντας την απάντηση του ΔΕΔΔΗΕ σε σχετική επιστολή διαμαρτυρίας της. Ο Διαχειριστής απέδωσε τα προβλήματα σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τόνισε την ανάγκη προστασίας συσκευών από τους καταναλωτές, ενώ η παράταξη ζητά ουσιαστικές λύσεις και σαφές χρονοδιάγραμμα συντήρησης. Διαβάστε το δελτίο Τύπου.

Παρέμβαση για τις διακοπές ρεύματος – Τι απάντησε ο ΔΕΔΔΗΕ

Η δημοτική μας παράταξη «Όλοι Μαζί, Κύθηρα – Αντικύθηρα», με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες, απέστειλε στις 23 Σεπτεμβρίου 2025 επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας προς τον ΔΕΔΔΗΕ, ενέργεια που όφειλε πρωτίστως να έχει αναλάβει η Δημοτική Αρχή, σχετικά με τις επαναλαμβανόμενες και αιφνίδιες διακοπές ηλεκτροδότησης που πλήττουν το νησί μας. Η επιστολή κοινοποιήθηκε στη ΔΕΗ, στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, στον Συνήγορο του Καταναλωτή και στον Δήμο Κυθήρων. Στην παρέμβασή μας θέσαμε επιτακτικά την ανάγκη διενέργειας τεχνικού ελέγχου του δικτύου, την έγγραφη και τεκμηριωμένη ενημέρωση για τα αίτια των συνεχών διακοπών, την παρουσίαση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος συντήρησης και βελτίωσης της αξιοπιστίας του δικτύου, καθώς και την πλήρη ενημέρωση για τις διαδικασίες αποζημίωσης πολιτών και επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημίες.

Σήμερα, μέσω του ταχυδρομείου, παραλάβαμε την απάντηση του ΔΕΔΔΗΕ, η οποία έχει εκδοθεί στις 25 Σεπτεμβρίου 2025. Σε αυτήν αναφέρεται ότι οι πρόσφατες διακοπές ήταν στιγμιαίες και εντός διεθνώς επιτρεπτών ορίων, ενώ αποδόθηκαν σε συνδυασμό ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών, όπως αυξημένη υγρασία, έντονες ανεμοπτώσεις και μεταφορά θαλασσινού υγρού στοιχείου προς τα δίκτυα. Στην ίδια απάντηση τονίζεται ότι οι καταναλωτές οφείλουν να μεριμνούν για την προστασία των ευαίσθητων ηλεκτρικών συσκευών τους με τη χρήση κατάλληλων συστημάτων.

Η παράταξή μας θα συνεχίσει να παρακολουθεί το ζήτημα και να παρεμβαίνει θεσμικά, διεκδικώντας ουσιαστικές λύσεις για την ομαλή και αξιόπιστη ηλεκτροδότηση των Κυθήρων. Οι πολίτες έχουν δικαίωμα σε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να διασφαλίζουν την προστασία τους.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

LEAVE A REPLY

Enter your comment!
please enter your name here

News Feed

Ο.Μ ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Π.Σ Κυθήρων: «Παίζουν με τον αερολιμένα και το μέλλον των νησιών μας»…

Η Ο.Μ ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Π.Σ Κυθήρων στηρίζει με απόλυτη...

Συνεδρίαση Δημοτικού συμβουλίου – Ειδική Λογοδοσίας 9-1-2026

Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 67 του...

Συνέντευξη Χαρχαλάκη στον «Ελεύθερο Τύπο»: Προτεραιότητα υποδομές και συνδεσιμότητα για τα Κύθηρα

Συνέντευξη παραχώρησε στον Ελεύθερο Τύπο ο δήμαρχος Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης,...

Το σχολείο της αντοχής

Ποτέ άλλοτε η κατάσταση στα σχολεία και στην εκπαίδευση...

Ερώτηση Σουρή για την επικίνδυνη αποκόλληση στον παραλιακό δρόμο Αγίας Πελαγίας

Σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια του παραλιακού δρόμου στην...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img