«Maneas» Speaks to Kythera Family

Ο Παναγιώτης Γερακίτης μοιράζεται αναμνήσεις των παλιών χρόνων, την μπαμπακία, τα ψάρια, τις πεταλίδες αλλά και τις ζημιές που προκάλεσαν οι εργασίες των λιμενικών έργων της Αγίας Πελαγίας.

O Παναγιώτης Γερακίτης, Μανέας μιλάει στον James Prineas και το Kythera family για τη «μπαμπακία», την παραδοσιακή ξερική καλλιέργεια που συνεχίζουν ως και σήμερα οι Τσιριγώτες στο νησί. Η μπαμπακία συνήθως περιλαμβάνει απότιστη καλλιέργεια ντοματών, καρπουζιών, πεπονιών, κολοκυθιών, μπιζελιών, καλαμποκιού.

Μιλάει ακόμη για τον πατέρα του που ήταν ψαράς και με τη βάρκα του ψάρευε στη θάλασσα των Κυθήρων και που ποτέ δε γύριζε με «άδεια χέρια» στο σπίτι!

Τέλος μιλάει για τα λιμενικά έργα στην Αγία Πελαγία και τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις σχετικές εργασίες και εξηγεί πώς έγιναν τα πράγματα εκείνη την εποχή.

Παρακολουθήστε αυτό το εξαιρετικό βίντεο του James Prineas, σε επεξεργασία Nikos Logothetis και σύνταξη  Evelyn Prineas, Lita Gregory & Harry Zaglanikis.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

00:00:24

Στον Ασπρόπυργο το κέρδος μετριέται με καμένη σάρκα

Αυτό που «οι αποδεκτοί δημοσιογράφοι» θα σπεύσουν να βαφτίσουν...

Τιμητική εκδήλωση για τη συνταξιοδότηση του χειρουργού Παρασκευά Τσεμινίδη

Μια ιδιαίτερα συγκινητική και σημαντική στιγμή για την τοπική...

Η ΕΕ ζητάει από την Meta να αλλάξει «εθιστικά» χαρακτηριστικά του Instagram και του Facebook

Οι Βρυξέλλες έδωσαν σήμερα εντολή στη γιγάντια αμερικανική εταιρεία...

Κ. Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση παρεμβαίνει έγκαιρα για τη μείωση των τιμών των καυσίμων

«Τις τελευταίες ημέρες, από τις αρχές Ιουλίου, υπάρχουν ανοδικές...

ΑΤ Ομονοίας: Ένοχοι οι δύο αστυνομικοί για τον ομαδικό βιασμό της 19χρονης

Την ενοχή των δύο κατηγορούμενων αστυνομικών για τον από...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img