Young beekeepers set up cooperative to avoid middlemen

Στα σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο κλάδος της μελισσοκομίας εδώ και αρκετά χρόνια και τα οποία αφορούν από τη μία το κόστος παραγωγής και τις μειωμένες παραγωγές και από την άλλη τα προβλήματα που δημιουργούν στην αγορά οι ελληνοποιήσεις και η νοθεία στο μέλι, αναφέρονται οι μελισσοκόμοι της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Πλιάτσικα, αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού Μελισσοκόμων Θεσσαλίας, ‘‘η climate crisis είναι εδώ και απειλεί σοβαρά τη μέλισσα και τη μελισσοκομία”.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι, ότι η φετινή άνοιξη δεν απέδωσε ούτε όσα χρειαζόταν τα μελίσσια να αναπτυχθούν μετά το χειμώνα.

Οι μελιτοφορίες που ανοίγουν τώρα και που για πολλούς είναι οι κυρίες μελιτοφορίες της χρονιάς, όπως ο έλατος, η βελανιδιά, η καστανιά και το θυμάρι απειλούνται από τον άστατο καιρό αλλά και τα μελίσσια δεν είναι όσο παραγωγικά θα έπρεπε για να μαζέψουν το μέλι. Έτσι οι παραγωγοί στη Θεσσαλία προσανατολίζονται στην εισαγωγή και νέων προϊόντων όπως είναι το μέλι με ρίγανη που ευδοκιμεί στην περιοχή, πρόσθεσε ο κ. Πλιάτσικας.

Ο Συνεταιρισμός Μελισσοκόμων Θεσσαλίας θα συμμετάσχει στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας που θα πραγματοποιηθεί από 1 – 3 Δεκεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα. Μέρος των εσόδων της έκθεσης θα δοθεί στους πληγέντες μελισσοκόμους από τις πλημμύρες και τις φωτιές.

Report Κ. Θεοχαρούλη

Source :: –  ertnews.gr

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Παγκόσμιος ενεργειακός συναγερμός – Στερεύουν τα αποθέματα πετρελαίου, Στα ύψη οι τιμές

Η παγκόσμια αγορά ενέργειας βρίσκεται σε κλοιό ασφυξίας, αποδεικνύοντας...
00:06:55

Πεκίνο: «Κόκκινο χαλί» και ισχυροί συμβολισμοί στην υποδοχή Τραμπ – Μαζί του και ο Έλον Μασκ

Η Κίνα επέλεξε να «απαντήσει» στις πιέσεις της Ουάσινγκτον...
00:17:49

Σύγκρουση Ανδρουλάκη – Πιερρακάκη στη Βουλή: Στο επίκεντρο η ακρίβεια και η προεδρία του Eurogroup

Μια έντονη αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους εκτυλίχθηκε στη Βουλή...

Παραιτήθηκε με αιχμές από τη Νέα Δημοκρατία η Ιωάννα Γκελεστάθη

Την παραίτησή της από την «κάθε κομματική ιδιότητα» από τη Νέα Δημοκρατία υπέβαλε...

Κλειστή επί διετία η παιδική χαρά στη Χώρα Κυθήρων: Αντιδράσεις για την κατάσταση του χώρου

Στο επίκεντρο της τοπικής επικαιρότητας έρχεται το ζήτημα της...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img