Ν. Κεραμέως: Η φετινή σχολική χρονιά θα είναι ξεχωριστή και με πολλές καινοτομίες

«Η φετινή χρονιά θα είναι ξεχωριστή και με πολλές καινοτομίες», επισημαίνει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως σε σημερινό της μήνυμα, ενόψει της έναρξης των schools τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου.

Η κ. Κεραμέως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων που θα εφαρμόζονται καθολικά σε όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια της χώρας με νέες θεματικές και ειδικότερα στα Αγγλικά, τα οποία εισάγονται στα νηπιαγωγεία. Επιπλέον, στα σχεδόν διπλάσια Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, που θα λειτουργούν συγκριτικά με πέρυσι, καθώς και στα πρώτα έξι Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια και στην πιλοτική εφαρμογή 123 Νέων Προγραμμάτων Σπουδών στη Γενική Εκπαίδευση.

Τα σχολεία ενισχύθηκαν με 11.700 μόνιμους διορισμούς στη Γενική Εκπαίδευση, σε συνέχεια των περσινών 4.500 στην Ειδική Αγωγή. Παράλληλα, «συνεχίζονται οι οριζόντιες επιμορφώσεις, ενώ προχωρούμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό δεξιοτήτων – εξοπλισμού/υποδομών – υπηρεσιών», εξηγεί η κ. Κεραμέως.

«The distance learning – όσο πολύτιμη κι αν στάθηκε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο – δεν μπορεί ποτέ να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση», τονίζει η κ. Κεραμέως και υπογραμμίζει τα μέτρα προστασίας: «εμβολιαζόμαστε, ελεγχόμαστε τακτικά, φοράμε τις μάσκες μας, τηρούμε τα μέτρα».

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Λιμένας Διακοφτίου: Ένα σχέδιο 124 χρόνια μπροστά από την εποχή του

Ένα εξαιρετικά σπάνιο και πολύτιμο ιστορικό τεκμήριο έρχεται στο...

Τριφύλλειο Ίδρυμα: Βράβευσε τους αριστούχους μαθητές των Κυθήρων

Σε μια σεμνή και γεμάτη συμβολισμούς τελετή, το Τριφύλλειο...

Η άνοιξη στα Κύθηρα έχει το χρώμα της ορχιδέας

Η άνοιξη στα Κύθηρα δεν είναι απλώς μια εποχή...

«Βόηθα, Χριστέ, την Ορφανή». Η ηρωική Άνοιξη του γυναικείου προλεταριάτου

Αν θέλουμε να δούμε την Ιστορία όχι σαν μια...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img