Thu, Dec 18, 2025
15 C
Kythera

Ν. Δένδιας: Η Τουρκία δεν δικαιούται δια να ομιλεί

Αυστηρή και άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια από τη Νέα Υόρκη στους προκλητικούς ισχυρισμούς του Προέδρου της Τουρκίας κατά της Ελλάδας από του βήματος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. «Οι τοποθετήσεις της Τουρκίας κάθε φορά διευρύνουν τα πλαίσια τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει η ανθρώπινη λογική. Η χώρα η οποία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό, θέτοντας σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, έρχεται να κατηγορήσει την Ελλάδα ακόμα και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, χρησιμοποιώντας μάλιστα ψευδή στοιχεία, τα οποία έχουν απαντηθεί εδώ και δέκα ημέρες. Η χώρα, η οποία ευθέως απειλεί με πόλεμο, η χώρα η οποία έχει εκδώσει casus belli, η χώρα η οποία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, έρχεται να μιλήσει για σχέσεις καλής γειτονίας. Η χώρα η οποία κατέχει εδάφη ξένων χωρών, μεταξύ των οποίων της Κυπριακής Δημοκρατίας, έρχεται να μιλήσει για συνθήκες ασφάλειας και συνεννόησης στην Ανατολική Μεσόγειο» τόνισε ο Ν. Δένδιας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Εξωτερικών διαμηνύει ότι «αυτό που έχουμε να απαντήσουμε είναι ότι καλά θα κάνει η Τουρκία να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και να επανέλθει το συντομότερο τουλάχιστον στο χώρο της λογικής».

Σημείωσε ότι οι συγκεκριμένες κατηγορίες, οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί της τουρκικής πλευράς έχουν ακουστεί και απαντηθεί πολλές φορές. «Καταρχήν, η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα η οποία σέβεται απολύτως τα ανθρώπινα δικαιώματα και βεβαίως τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας. Άλλωστε αυτό το αποδεικνύουν οι αριθμοί. Η μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα μεγαλώνει, διευρύνεται και ευημερεί. Θα ήταν καλό η Τουρκία να απαντήσει τι συνέβη στην ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη και πώς η ακμάζουσα άνω των 100.000 κάποτε μειονότητα, σήμερα έχει περιοριστεί σε λιγότερο από 5.000 ανθρώπους ή όπως κάποτε λεγόταν, η Τουρκία δεν δικαιούται διά να ομιλεί» υπογράμμισε.

Δημήτρης Μάνωλης

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Announcement by the Action Committee for the Revival of Mylopotamos

On Sunday, November 30, 2025, following a relevant invitation...

Christmas Celebration of Catechetical Schools

On Saturday, December 20, 2025, in the afternoon and around...

Christmas greetings from the Kythira Association of Athens

With a unique Christmas image, inspired by...

Vasilis X. Spiliotopoulos signs copies of his book «Stowaway of a Lifetime» at IANO

It will be located at the IANO cultural center in Athens...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img