Commission Vice President condemns the freedom of the press in Greece

«Ναι, η Ελλάδα είναι από τις χώρες με αυξημένο κίνδυνο» ανέφερε η αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βιέρα Γιούροβα, στο ερώτημα εάν η Ελλάδα αποτελεί μέρος των «προβληματικών» χωρών όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου.

Η Ελλάδα ανήκει στις προβληματικές χώρες της ΕΕ, παραδέχτηκε για πρώτη φορά δημόσια η Βιέρα Γιούροβα.

Σε αποκλειστική συνέντευξή της στην EURACTIV Τσεχίας, η Ευρωπαία αξιωματούχος, είπε ότι η κατάσταση της ελευθερίας Τύπου στην Ευρώπη δεν είναι ίδια σε όλα τα κράτη.

«Έχουμε χώρες όπου η δημοσιογραφία είναι ένα πραγματικά επικίνδυνο επάγγελμα, και θα διαπραγματευτώ με αυτά τα κράτη διμερώς, ώστε να μην πάρουν επιπόλαια τις συστάσεις μας. Οι συστάσεις δεν είναι νομικά δεσμευτικές και εξαρτάται από την προθυμία των κρατών μελών να τις ακολουθήσουν», είπε η Γιούροβα.

Ερωτηθείσα εάν η Ελλάδα συγκεκριμένα αποτελεί μέρος των «προβληματικών» χωρών, απάντησε: «Ναι, η Ελλάδα είναι από τις χώρες με αυξημένο κίνδυνο. Εκεί σκοτώθηκε πρόσφατα ένας ερευνητής δημοσιογράφος».

Υπογράμμισε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία να συζητήσει διμερώς το θέμα της ελεύθερης δημοσιογραφίας με όλες τις χώρες όπου υπάρχει αυξημένος κίνδυνος, περιλαμβανομένης της Ελλάδας.

«Τα μόνα κράτη όπου οι συνθήκες είναι αξιοπρεπείς, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας, είναι η Βόρεια Ευρώπη, ωστόσο οι συνθήκες στη Νότια ή Ανατολική Ευρώπη είναι διαφορετικές. Θα χρησιμοποιήσω συγκεκριμένα δεδομένα κατά τις διαπραγματεύσεις με τους υπουργούς των κρατών μελών», είπε.

Πρόσθεσε ότι η ΕΕ κάνει ό,τι μπορεί για το θέμα της ελευθερίας Τύπου και έχει ήδη προβεί σε συστάσεις προς τα κράτη μέλη «που έχουν ουσιαστική αρμοδιότητα να διασφαλίζουν την ασφάλεια των πολιτών τους, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιογράφων».

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Πτώση ιδιωτικού ελικοπτέρου στη Σίφνο

Ελικόπτερο κατέπεσε στη Σίφνο στην περιοχή Θόλος κοντά στο...

Monsieur Minimal live στα Κύθηρα

Ο Monsieur Minimal γιορτάζει την κυκλοφορία του νέου, πολυ-συμμετοχικού...

2η Ανοιχτή Επιστολή Simone Perotti (en)(it)

Στη Σάμο φέτος οι τουρίστες είναι λίγο λιγότεροι από...

Πρόωρες εκλογές; Τα email του ΥΠΕΣ στους εκλογείς του εξωτερικού και η χρονική συγκυρία

Νέα συζήτηση γύρω από τα σενάρια πρόωρης προσφυγής στις...

Εικαστική Έκθεση: «Αρχεία της Στάχτης»

Οι πολυθεματικές δράσεις «Μετά τη Στάχτη – Τέχνη, Μνήμη...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img