«Ελεύθερα Κύθηρα»: Μιλούν για θράσος και απόλυτο εξευτελισμό της Δημοτικής Αρχής

Η χθεσινή σφοδρή κόντρα μεταξύ της δημοτικής αρχής και της αντιπολίτευσης ήταν τελικά μόνο η προθέρμανση. Το πολιτικό σκηνικό στα Κύθηρα έχει πάρει πλέον «φωτιά», καθώς η αυθημερόν απόφαση του Δήμου να κόψει την κυκλοφορία στο νότιο τμήμα του νησιού λειτούργησε ως η τέλεια αφορμή για τη συνέχιση της αντιπαράθεσης.

The faction «Free Kythira», δίνοντας συνέχεια στη χθεσινή ανοιχτή σύγκρουση, επανήλθε σήμερα με ένα δελτίο τύπου – καταπέλτη, εξαπολύοντας πρωτοφανή επίθεση εναντίον του Δημάρχου και της διοίκησης.

Αυτό που πυροδότησε το νέο γύρο αντιπαράθεσης ήταν η πλήρης απουσία προγραμματισμού. Όπως καταγγέλλουν τα «Ελεύθερα Κύθηρα», η διακοπή πρόσβασης σε τέσσερις οικισμούς (από τα Γουδιάνικα μέχρι το Κάτω Λιβάδι) ανακοινώθηκε… αφότου εφαρμόστηκε! Διαβάστε το δελτίο Τύπου της παράταξης παρακάτω:

Ανακοίνωση για το αιφνίδιο κλείσιμο των δρόμων από Γουδιάνικα μέχρι Κάτω Λιβάδι

ΘΡΑΣΟΣ και ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ της δημοτικής αρχής: αυθημερόν ανακοίνωση ότι κλείνει η πρόσβαση σε 4 οικισμούς. Φεύγεις για ψωμί και επιστρέφεις σε 2 μέρες. Φεύγεις για μπάνιο και κοιμάσαι στην παραλία.
Και δεν είναι μόνο ότι η ακύρωση της πρόσβασης σε σπίτια και ξενοδοχεία ανακοινώνεται σε κατοίκους και επιχειρήσεις αυθημερόν, ούτε μόνο ότι δεν υπάρχει σήμανση για εναλλακτική πρόσβαση. Είναι ότι ούτε καν υποδεικνύεται ένας άλλος τρόπος πρόσβασης! «Χρησιμοποιήστε εναλλακτικές διαδρομές» παρακαλάνε οι ακατάλληλοι!

Ποιες εναλλακτικές; 13 χιλιόμετρα κατσικόδρομο μέσω Κομπονάδας για να καταφέρεις να βγεις από το Κατούνι;
Και ύστερα κάνουν και κήρυγμα για το πως πρέπει να γίνονται τα δημόσια έργα! Αυτή τη στιγμή, για να προλάβει ο εντυπωσιακά ανίκανος μηχανισμός την έγκαιρη παράδοση του πλέον αμφιλεγόμενου έργου, καταλύεται -με καμία δικαιολογία έκτακτων συνθηκών -κάθε αρχή νομιμότητας και χρηστής διοίκησης. «Απαραίτητη θυσία των βολεμένων Κυθηρίων» για τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του. Οι οποίοι βέβαια ξέρουν να φτιάχνουν θέση πάρκινγκ αιρετών εις βάρος του δημόσιου δρόμου για να μην επιβαρύνονται τα άχραντα πόδια τους στα 100μ από το πάργκινγκ ως το δημαρχείο αλλά για τους άλλους είναι «ξεβόλεμα» να μην μπορούν να φτάσουν σπίτι τους καλοκαιριάτικα.

Συμπολίτες μας, η απληστία δεν έχει όρια και το βλέπετε πως επεκτείνεται καθημερινά. Βοηθήστε όλοι να την σταματήσουμε. Όταν τα ΕΚ αντιλαμβανόμαστε ως κύριο πρόβλημα του νησιού μας την εξάρτηση της συμπολίτευσης από κάποια συγκεκριμένα εργολαβικά συμφέροντα, δεν είναι επειδή μισούμε τα δημόσια έργα, ούτε επειδή έχουμε κάποια ιδεοληψία εναντίον του κατασκευαστικού κλάδου. Είναι διότι η απόφασή μας για το τι κοινωνία θέλουμε στο νησί δεν πρέπει να υπαγορεύεται από ΚΑΝΕΝΑ λόμπυ.

Πρέπει να συνδημιουργήσουμε τις συνθήκες ανάπτυξης που θα κρατήσουν τους νέους στον τόπο, αλλιώς θα συνεχίσουμε να τρώμε ο ένας τον άλλον μέχρι να απομείνουν στο νησί μόνο οι φίλοι μας που έχουν την πολυτέλεια να μένουν εδώ επειδή έχουν να τρώνε από αλλού.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

LEAVE A REPLY

Enter your comment!
please enter your name here

News Feed

Ο Άδωνις, οι Ανεμόμυλοι και το «Ακραίο Κέντρο»

Ας σοβαρευτούμε λίγο, αν και η εγχώρια πολιτική σκηνή...

Κλειστός ο οδικός άξονας από Κάτω Λιβάδι προς Αλεξανδράδες στις 23 και 24 Ιουνίου

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχωρά ο Δήμος Κυθήρων σήμερα και...

Ενημέρωση περί του Κλήδονα από την Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων

Μέ πολλή θλίψη πληροφορηθήκαμε τήν ἐπικείμενη ἀναβίωση τοῦ ἀρχαίου...

Νεύρα, πολλά νεύρα από τον Δήμαρχο…

Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης είναι εξαιρετικά δραστήριος στο...

ΑΑΔΕ: Εντόπισε κατασκευαστική με τζίρο… 3 ευρώ !

Ακόμα μία σημαντική υπόθεση φοροδιαφυγής έφεραν στο φως οι...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img