DIM.T.O. ND: The actions of Tourism Development for Kythera

Η συνάρτηση του Τουρισμού με τον Αθλητισμό και τη Γαστρονομία τέθηκαν ως θέματα της ανάπτυξης και προώθησης του εναλλακτικού Τουρισμού για το νησί των Κυθήρων, κατά την παρουσία στο νησί της Υφυπουργού Τουρισμού, Σοφίας Ζαχαράκη, με αφορμή τα εγκαίνια των γραφείων της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. in Meadow.

Ως πρώτο εμπόδιο στα ως άνω, διαπιστώθηκε και διατυπώθηκε η κακή συγκοινωνία του νησιού. Η διεύρυνση του Αεροδρόμιου και της λειτουργίας του θεωρείται θεμελιώδης λίθος για την ανάπτυξη του Τουριστικού Προϊόντος που μπορούν να προσφέρουν τα Κύθηρα σε Ελληνικό αλλά και Παγκόσμιο επίπεδο. Τουριστικά προϊόντα όπως είναι ο Καταδυτικός, ο Γαστρονομικός, ο Περιπατητικός και Θρησκευτικός Τουρισμός.

Ξεχωριστό κεφάλαιο υπήρξε η ανάδειξη των γαστρονομικών υλικών των Κυθήρων με έμφαση στο μέλι, το παξιμάδι, την ελιά, το αλάτι με την ιδιαίτερη επεξεργασία του και αλλά σημαντικά τοπικά προϊόντα που μπορούν να συνδράμουν και να παρουσιαστούν σε όλο τον κόσμο μέσα από παραδοσιακές αλλά και μοντέρνες τεχνοτροπίες σε γευστικούς συνδυασμούς, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο Κυθηραϊκό, γαστρονομικό πλούτο.

Η αποτύπωση, ανάδειξη και στοχοποίηση όλων αυτών θα έχουν αφετηρία το προσεχές Φθινόπωρο με εξειδικευμένες ενέργειες, παρουσιάσεις και υλοποιήσεις για ένα ονειρικό ταξίδι στα μαγικά Κύθηρα που μόλις άρχισε.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της έκθεσης «Kythera: Three Different Approaches» στο Καψάλι

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης...

«Δώσ’ μου το χέρι σου»: Μια μαγική βραδιά στα Λογοθετιάνικα

Μια ιδιαίτερα όμορφη βραδιά αφήγησης και μουσικής έζησαν όσοι...

Στρατιωτική θητεία 9 μηνών για όσους καταταγούν χωρίς αναβολή

Στρατιωτική θητεία εννέα μηνών δικαιούνται να υπηρετήσουν όσοι έχουν...

Η κόπρος του Αυγεία

Μπορεί η επαφή των νεοελλήνων με την αρχαιοελληνική γλώσσα...

Ο Ακαδημαϊκός Δάσκαλος που αφύπνισε ολόκληρες γενιές

Ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς δεν υπήρξε ένας αποστασιοποιημένος ακαδημαϊκός που...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img