Amnesty International against Ukraine for «exploitation» of prisoners of war

Την ανάγκη σεβασμού και τήρησης των δικαιωμάτων των κρατουμένων πολέμου βάσει της Γ’ Σύμβασης της Γενεύης τόνισε η Amnesty International, με αφορμή την προβολή Ρώσων αιχμαλώτων σε ουκρανικές συνεντεύξεις τύπου.

Τις τελευταίες μέρες, οι ουκρανικές Αρχές έφεραν Ρώσους στρατιώτες αιχμαλώτους πολέμου σε συνεντεύξεις Τύπου για να αναδείξουν τον ρόλο τους στη στρατιωτική εισβολή, ενώ βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν επίσης αιχμαλώτους στρατιώτες να επικοινωνούν με μέλη των οικογενειών τους στη Ρωσία.

Βίντεο με αιχμάλωτους Ουκρανούς στρατιώτες έχουν επίσης εμφανιστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί η εγκυρότητά τους.

«Καθώς η σύγκρουση συνεχίζεται, είναι σημαντικό όλα τα μέρη να σέβονται πλήρως τα δικαιώματα των αιχμαλώτων πολέμου», δήλωσε η Τζόαν Μάρινερ, Διευθύντρια του Προγράμματος Αντιμετώπισης Κρίσεων της Διεθνούς Αμνηστίας.

«Οποιαδήποτε δημόσια εμφάνιση μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τους αιχμαλώτους πολέμου όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους και επίσης να προκαλέσει προβλήματα στις οικογένειές τους για το διάστημα που βρίσκονται υπό κράτηση από την αντίπαλη πλευρά», πρόσθεσε η αξιωματούχος της Διεθνούς Αμνηστείας.

«Το άρθρο 13 της Γ’ Σύμβασης της Γενεύης ορίζει ρητά ότι οι αιχμάλωτοι πολέμου πρέπει να προστατεύονται ανά πάσα στιγμή, ιδιαίτερα από τη δημόσια θέα. Είναι καθήκον της υπεύθυνης για την αιχμαλωσία Αρχής να διασφαλίσει ότι τα δικαιώματα αυτών των κρατουμένων γίνονται δεόντως σεβαστά από τη στιγμή που θα συλληφθούν», αναφέρεται στη Σύμβαση.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

About the reopening of the Livadi Stadium and the surrounding area

In our effort to reopen the football field but...
00:01:29

Trump announces disclosure of «important» documents on UFOs

«We found many, very interesting documents, I must say, and...

All Together: What is being installed next to our homes? Questions about pumping stations

Under the microscope of the municipal faction «All Together, Kythera -...

Hania.News of «our» George Georgakis celebrates ten years

Today (18 April 2026) is an important day for the...

The tender for the four-year barren lines in the ferry sector is in the final stretch

The tender for the four-year contracts is now on track for implementation...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img